20 Ιαν 2012

Να μια σωστή πρόταση!

«Αυτή τη δύσκολη χρονιά ζητάμε από όλα τα σχολεία στις σχολικές τους εκδρομές να μείνουν στην Ελλάδα» - Συνάντηση του
Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρτσιώτη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας είχε σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρτσιώτη.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας και δια βίου Μάθησης Αλέξανδρος Θάνος, ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία της Θεσσαλονίκης σε εκπαιδευτικό προσωπικό και βιβλία. Επίσης ο κ. Καρτσιώτης ενημέρωσε τον κ. Τζιτζικώστα για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών και για τις αδελφοποιήσεις που έχουν προχωρήσει από σχολεία της Θεσσαλονίκης με σχολεία του εξωτερικού, όπως επίσης και για τον προγραμματισμό των επισκέψεων από μαθητές σχολείων ξένων χωρών στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε το ζήτημα για τους προορισμούς των σχολικών εκδρομών και τόνισε στον κ. Καρτσιώτη την ανάγκη να επιλεγούν προορισμοί οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή της Μακεδονίας συνδυάζοντας τα ιστορικά αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές των περιοχών αυτών σε οργανωμένες εκδρομές για όλους τους μαθητές. Με τον τρόπο αυτό αφενός οι μαθητές θα μπορέσουν να γνωρίσουν την περιοχή της Μακεδονίας δίνοντας έναν πραγματικά εκπαιδευτικό χαρακτήρα στις εκδρομές αυτές και αφετέρου, θα στηριχθεί η οικονομία των πόλεων της Μακεδονίας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την περιοχή μας και τη χώρα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε : «Είχα μια πλήρη ενημέρωση από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις δράσεις που προγραμματίζονται σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού. Αυτό που του τόνισα και που πιστεύω ότι μπορεί αν εφαρμοστεί να βοηθήσει άμεσα ή έμμεσα, την οικονομία της χώρας μας, είναι να επιλεγούν από τα σχολεία περιοχές εντός της ελληνικής επικράτειας ως προορισμοί για τις σχολικές εκδρομές. Μια τέτοια πρωτοβουλία έχει την απόλυτη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης καθώς ο φυσικός πλούτος, τα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή μας, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για εκδρομές με εκπαιδευτικό, μορφωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, από τις οποίες οι μαθητές εκτός από τη διασκέδαση θα μπορέσουν να αποκομίσουν και εκπαιδευτικά οφέλη. Σε μια περίοδο που η οικονομία όλων των ελληνικών πόλεων αιμορραγεί, πρέπει να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την περιοχή μας και για το λόγο αυτό απευθύνω έκκληση σε καθηγητές, γονείς και μαθητές των σχολείων μας να επιλέξουν προορισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή μας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη