6 Ιαν 2012

Έγραφε ελληνικά ο Νεύτων; Αντέγραφε ο Αριστοτέλης τον Γκρούεφσκι;

Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Isaac Newton (Ισαάκ Νεύτων), επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα. Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ...
ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του αντίτυπο. 
 Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», περισσότερες από 4.000 σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί το φημισμένο πανεπιστήμιο, έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα online στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο έργο και άλλων «κολοσσών» της επιστήμης, όπως ο Δαρβίνος. 
 Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση στη βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ, Γκραντ Γιανγκ, τα χειρόγραφα του Νεύτωνα αποκαλύπτουν τον τρόπο που σκεπτόταν και σταδιακά προχωρούσε στις σημαντικές ανακαλύψεις του, που σφράγισαν τη σύγχρονη επιστήμη.

 Για ρίξτε όμως και μια ματιά και το σημειωματάριό του. 
Αναγνωρίζετε τη γλώσσα που χρησιμοποιούσε; 

λέει το μήνυμα που λάβαμε και είδαμε ότι κυκλοφορεί σε χιλιάδες blogs.

Πράγματι η γλώσσα στο σημειωματάριο είναι ελληνική. Δεν είναι όμως κείμενα του Νεύτωνα, αλλά του μέγιστου των φιλοσόφων Αριστοτέλη, τα οποία ο Νεύτων αντέγραψε στο σημειωματάριό του για να κάνει την επιστημονική κριτική του.
Πρόκειται για το έργο του Αριστοτέλη "Κατηγορίαι".
Πάντως το ότι επί χιλιάδες χρόνια, όλοι οι σπουδαίοι επιστήμονες της Δύσης είχαν ως σημείο αναφοράς τα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν ή να ανατρέψουν επί 2.000 χρόνια, δείχνει πόσο μεγαλούργησαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και πόσο ...μπαγλαμάδες και ανάξιοι απόγονοί τους βγήκαμε εμείς οι Νεοέλληνες του βολέματος, της αρπαχτής και του τυφλού κομματικού μίσους που κατατρώει τον ελληνισμό.
Να τονίσουμε τέλος, ότι όλα σχεδόν τα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα, σώζονται και ψηφιοποιούνται από ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα ελληνικά έχουν άλλες δουλειές: εκλογές, παρατάξεις, αντεξουσιστές, ξύλο, ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, κομματισμό, εκλογές, εκλογές, εκλογές και εκλογές.

Το βιβλίο του Αριστοτοτέλη "Κατηγορίαι", για όσους θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο, εδώ:
Το βιβλίο "Κατηγορίαι", είναι μία από τις πέντε πραγματείες της κατηγορίας "Λογικά", που διεσώθησαν (τα υπόλοιπα είναι: "Περί ερμηνείας", "Αναλυτικά πρότερα", "Αναλυτικά ύστερα", "Τοπικοί και Σοφιστικοί Έλεγχοι").

Όπως βλέπετε ο Νεύτων αντέγραφε τον Αριστοτέλη κι ο Αριστοτέλης αντέγραφε τον ...Γκρούεφσκι. Αυτήν ακριβώς τη γλώσσα δεν χρησιμοποιούν οι "Μακεδόνες" του Γκρούεφσκι; Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε τι λέει ο Μακεδόνας φιλόσοφος Αριστοτέλης, ρωτήστε έναν Σκοπιανό. Η γλώσσα τους δεν είναι η "Μακεδονική"; Ας μας εξηγήσουν αυτοί τι λέει λοιπόν!

Θεσσαλονίκη 6-1-2012, taxalia.blogspot.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη