23 Ιαν 2012

Τελειώνετε με τα μυξοκλάματα για τον Μπουτάρη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι αυτός που είναι. Δεν θα αλλάξει στα 70 του. Έχει καταστήσει σαφές, ότι λατρεύει να πηγαίνει κόντρα στο υποτιθέμενο συλλογικό εθνικό υποσυνείδητο. Δεν γουστάρει τα "έθνη", δεν γουστάρει να γιορτάσει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, δεν πιστεύει ότι η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε, του αρέσει να τη λέει Selenik, πιστεύει ότι οι Τούρκοι ήταν ευεργέτες μας, ότι εμείς ενοχλούμε τους Σκοπιανούς που είναι φίλοι μας και πρέπει να στήσουμε κώλο για να..
τους πάρουμε τα λεφτά τους, πιστεύει ότι μια αρχιτεκτονική έκθεση είναι σημαντικότερη από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ότι μια παρέλαση ομοφυλόφιλων είναι σημαντικότερη από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κ.λ.π.

Καλώς ή κακώς, αρέσει ή όχι, αυτός είναι. Για αυτό τον ψήφισαν οι Θεσσαλονικείς. Ήξεραν.

Αν ήθελαν να ψηφίσουν πατριώτη ή καθωσπρέπει πολιτικό θα ψήφιζαν Παπαθεμελή ή Γκιουλέκα.
Αν ήθελαν να ψηφίσουν κομμουνιστή θα ψήφιζαν Ζαριανόπουλο ή Μηταφίδη.
Ψήφισαν όμως Μπουτάρη, ο οποίος θα κάνει αυτό που γουστάρει.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους υπόλοιπους να κάνουν αυτό που γουστάρουν αυτοί!!! 
Αν θέλει κάποιος, αν υπάρχει ενδιαφέρον, αν οι Θεσσαλονικείς ενδιαφέρονται για τα λεγόμενα "εθνικά θέματα", υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Ας διοργανώσει μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους, δικές του εκδηλώσεις, χωρίς καν να ρωτήσει τον Μπουτάρη. Όπως έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, όταν μάζεψε 20.000 κόσμο στην Αριστοτέλους. Αν περίμενε από τον Μπουτάρη....

Το θέμα είναι αν υπάρχει ενδιαφέρον. Πιστεύει κανείς ότι η πλειοψηφία του κόσμου περιμένει από τον δήμαρχο και τους τοπικούς άρχοντες να αποδώσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη;
Η γνώμη μου είναι ότι, καρφάκι δεν του καίγεται του Θεσσαλονικιού για τα εθνικά ζητήματα.
Η καθημερινότητά του μόνο τον νοιάζει και θέλει από τους πολιτικούς ένα μόνο πράγμα: Να μην παίρνουν στα σοβαρά τον ρόλο τους. Να τον διασκεδάζουν με χοντράδες. Να αυτοξεφτιλίζονται. Να πλακώνονται μεταξύ τους, όσο το δυνατόν με περισσότερη χυδαιότητα. 
Ο κόσμος πλέον λατρεύει να ακούει για κρεμάλες, φυλακές και ...ροχάλες.
Η πολιτική ζωή έπιασε πάτο, οι πολίτες είναι σε μια τεράστια σύγχιση και θέλουν εμφύλιο. Κερδίζει όποιος δίνει σαφές μήνυμα ότι είναι έτοιμος να χύσει αίμα στην αρένα για να διασκεδάσει το φιλοθεάμον κοινό.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης το πνευματικό επίπεδο γίνεται ...δάπεδο και ο κόσμος θέλει από τους πολιτικούς να ανταγωνίζονται σε χοντρομαλακίες. Όσο πιό χοντρή μαλακία λέει κάποιος, τόσο πιό πιστευτός γίνεται. Δεν έχει μείνει χώρος για σοβαρότητα, πατριωτισμούς, οράματα και προγράμματα. Αίμα θέλει ο κόσμος και χυδαιότητα. Πολλή χυδαιότητα. Κουτσομπολιό και ξεκατίνιασμα θέλει ο λαός.

Και επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει πια καμιά συλλογικότητα. Κανένα συλλογικό υποσυνείδητο. Ο Μπουτάρης δεν εκπροσωπεί κανέναν. 
Λέει και κάνει ό,τι θέλει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκπροσωπεί κανέναν. Το ίδιο συνέβαινε και με τον Παπαγεωργόπουλο, το ίδιο συμβαίνει και με τον Καμίνη και με οποιονδήποτε άλλο. Ο κόσμος δεν ταυτίζεται με κανέναν πολιτικό. 
Από τους πολιτικούς θέλει ακρότητες, για να τον διασκεδάζουν. Έχει ξεφτιλιστεί η πολιτική.
Όποιος λοιπόν θέλει να εορτάσει κάτι, να το κάνει μόνος του. Για να μετρήσει τις δυνάμεις του.
Αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και δεν γουστάρει το ποδόσφαιρο π.χ. δεν μπορεί να του ζητάς συνεχώς να παίξει μαζί σου στον αγώνα. Παίξε μόνος.

Σταματήστε λοιπόν τη μίρλα με τον sui generis Μπουτάρη που απολαμβάνει τη ζωή του ερεθίζοντας τους άλλους, πάρτε πρωτοβουλίες και δείξτε ότι οι δικές σας διαφορετικότητες έχουν απήχηση.
Να δούμε κι εμείς λοιπόν, στην πράξη, πόσοι "πατριώτες" θα έρθουν σε μια καλά οργανωμένη εκδήλωση για την απελευθέρωση ! 
Στα λόγια όλοι γκρινιάζουν με τον "ανθέλληνα" Μπουτάρη. Αν τους καλέσεις τους "Έλληνες" να τιμήσουν την απελευθέρωση σε μια ωραία εκδήλωση στο Βελλίδειο π.χ. πόσοι λέτε να ΄ρθούνε;

Σ.Γ. taxalia
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη