3 Ιαν 2012

Προς mass mediocrats και mass mediocrities

Ξαμολήθηκαν πάλι σήμερα τα λυσσασμένα σκυλιά της αποβλακωτικής ενημέρωσης. Να αλυχτάνε με τα σάλια να τρέχουν. Η ειδησεογραφία κατακλυσμένη από όλα όσα ζητάει η Λερναία τρόικα. 
Οι παπαγάλοι της δημοσιογραφίας να επιμένουν φορτικά ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτε. Να περιπαίζουν τη ΝΔ που καυχιόταν τόσο καιρό ότι θα κάνει αναδιαπραγμάτευση. 
Χαίρονται αφάνταστα εκεί στην PASOKTV που έρχεται η μεγάλη 7η δόση και δεν θα την πάρουμε, εάν δεν πέσει στα τέσσερα και η ΝΔ, ώστε να αποδειχθεί ότι ο ΓΑΠ υπήρξε ηγέτης ολκής. Ότι ..
χάρη σ’ αυτόν απλώς θα πεινάσουμε, όπως είπε ο Ράπανος, ενώ χωρίς αυτόν θα σκυλοπεινάγαμε. Πού ήσουν ρε Ράπανε όταν έλεγε ο δικός σου ότι «λεφτά υπάρχουν» και μας παραμύθιαζε; Εσύ δεν μπορεί να μην ήξερες ως μεγάλος τραπεζίτης. Όπως και ο Λουκάς.
Για εκλογές ούτε λόγος. Απαγορευμένη λέξη. Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές, αν δεν τακτοποιηθούν τα οικονομικά με τέτοιο τρόπο πού ό,τι και να ψηφίσει ο λαός, όταν θα του επιτρέψει ο κ. Καψής, ο έτερος κ. Καψής, ο κ. Pretender, η κ. Τρέμη και όλο το άλλο κακό συναπάντημα, να είναι παγιωμένη η εξαθλίωση και η ταπείνωσή του. 
Η θεατρική παράσταση ξανανεβαίνει. 
Όταν ο λαός είναι επιρρεπής στη χειραγώγηση και το εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρο, διεξάγονται εκλογές.
 Όταν ο λαός αρχίζει να ξυπνάει, γίνονται και πάλι εκλογές, αλλά με βία και νοθεία, ώστε να εξασφαλίζεται το ποθητό αποτέλεσμα. 
Όταν ο λαός τούς έχει πάρει όλους χαμπάρι, κυλούν στους δρόμους οι ερπύστριες. 
Όταν ο λαός έχει αποκάμει με τα στρατιωτικά καραγκιοζιλίκια, του παίρνουν τη μισή Κύπρο και πανηγυρίζει που του δίνουν σε αντάλλαγμα τον ηγέτη που απεκήρυσσε προ 10ετίας και τη δημοκρατία του νεποτισμού και της αρπαχτής. 
 Όταν ο λαός μπουχτίσει πια από την κοροϊδία και τη στυγνή εκμετάλλευση, του φοράνε ένα Λουκά και καθαρίζουν. Αλλά βαρέθηκα να γράφω τα ίδια και τα ίδια για τις κωλοτούμπες σας, την αχρειότητά σας, την αναλγησία σας, την ανικανότητά σας πολιτικοί και δημοσιογράφοι της δεκάρας. 

Ας πούμε δυο κουβεντούλες για τον βασιληά Ήλιο. Ο Κάρολος είπε να «βάλουμε πλάτη» για να πετύχει ο Λουκάς. Ήρθε στο νου μου η εικόνα του Γιάννη Αγιάννη των Άθλιων του Ουγκώ που σήκωσε με την πλάτη του το κάρο κι’ απελευθέρωσε τον καταπλακωμένο ανθρωπάκο. Έψαξα στο λεξικό του έγκριτου Μπαμπινιώτη, αλλά δεν βρήκα την έκφραση αυτή. Βρήκα μόνον το «πίσω από την πλάτη» του λαού παίζει ο Κάρολος παιχνιδάκια, «κάνω πλάτες» στους δυνάστες του λαού, «έχω γερές πλάτες» την τρόικα, «έχω στην πλάτη μου» τον Γιωργάκη, τη μαμά του και τ’ αδέλφια του και κάθομαι «πλάτη με πλάτη» με τα λαμόγια. 
Βρήκα, όμως, το «βάζω χέρι» για να μεσουρανούν οι πράσινοι, γαλάζιοι και κυανοί κόκκοι και να «βάζουν χέρι» στους μισθούς και στις συντάξεις «βάζοντας ένα χεράκι» για να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο οι φραγκάτοι, «βάζω το χέρι στην τσέπη» του μεροκαματιάρη, με τέτοια ηγεσία ο ελληνικός λαός «είναι χαμένος από χέρι», το πασίγνωστον «χέρι-χέρι» με τον Καρατζαφύρερ, «κάτω τα χέρια» απ’ τον Λουκά και άλλα πολλά με το χέρι. Αλήθεια Λουκάρολε, σου πέρασε έστω και φευγαλέα η ιδέα πως μπορεί να είσαι μοιραίος για τη χώρα μου; Λουκάς και Κάρολος, όπως Αδαμάντιος και Φαίδων. Κάπως έτσι. Τότε χωρίς Σύνταγμα, με τον λαό στη γωνία. 
Με τις ελεύθερες φωνές λογοκριμένες. Με τα αδούλωτα πνεύματα στα ξερονήσια. Με τους βολεμένους να αντιστέκονται στο εξωτερικό εκ του ασφαλούς. Τώρα, με Σύνταγμα τύποις. Με τις ελεύθερες γραφίδες στην ανεργία. Με τα ελεύθερα πνεύματα να ψαχουλεύουν στους κάδους για μια σταγόνα λάδι. Με τους βολεμένους να δίνουν μαθήματα από τα Βὀρεια Προάστεια. Με τους λακέδες και τις λουλούδες να ουρλιάζουν για το καλό μου. Οι τενεκέδες. Και καλά εκείνοι. Ήσαν άφρονες δικτάτορες που οδήγησαν το Έθνος στη Δεύτερη Μικρασιατική καταστροφή. Εσείς δεν καταλαβαίνετε ότι με τη στάση σας το οδηγείτε στην Τρίτη; 

 Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη