20 Φεβ 2012

Σε απόγνωση 100 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη

Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα του 2012 και της κρίσης

«Οχι» στο κλείσιμο του βρεφονηπιακού σταθμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), στη Θεσσαλονίκη, λένε οι γονείς των 100 νηπίων, αλλά και οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε ..
κινητοποιήσεις διαρκείας. «Είμαστε με τα παιδιά στην αγκαλιά και γυρνάμε από σπίτι σε σπίτι αναζητώντας κάποιο συγγενικό πρόσωπο να τα κρατήσει. Εκανα 2 - 3 μεροκάματα την εβδομάδα, ως οδηγός φορτηγού, και πλέον τα χάνω και αυτά...», ανέφερε γονιός, φανερά αγανακτισμένος. Η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Οι...
25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΕΕ στηρίζουν την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες φύλαξης, εκπαίδευσης και σίτισης σε περίπου 2.000 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Πριν από περίπου δέκα μέρες οι γονείς στον παιδικό σταθμό του ΟΕΕ, στη Θεσσαλονίκη, έμειναν άφωνοι όταν ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους για την κατάργηση του οργανισμού. Ηδη, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας και δεν παραλαμβάνουν τα 100 παιδιά.

«Μας ενημέρωσαν ότι ο παιδικός σταθμός, όπου φιλοξενούνται 100 παιδιά, θα κλείσει διότι καταργείται ο οργανισμός. Υπήρχαν μητέρες που έκλαιγαν διότι δεν έχουν πόρους για να στείλουν τα παιδιά τους αλλού», επισήμανε ο γονιός Φώτης Δημαρέλης και πρόσθεσε: «Για να πάμε σε άλλο παιδικό σταθμό, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 200 ευρώ. Θα πρέπει ο ένας από τους δύο γονείς να σταματήσει να εργάζεται».

Ο Πασχάλης Τσακαλέρης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής γονέων του παιδικού σταθμού του ΟΕΕ, είναι οδηγός φορτηγού και από την περασμένη Δευτέρα δε μπορεί να κάνει δρομολόγια. «Είχα μείνει με 2-3 μεροκάματα την εβδομάδα και πλέον τα χάνω και αυτά, διότι δεν έχω πού να αφήσω το παιδί μου. Η γυναίκα μου είναι εργαζόμενη και σε ενδιαφέρουσα», εξήγησε ο ίδιος.

«Μας πετάνε στο δρόμο και δεν προβλέπεται ούτε ταμείο ανεργίας. Εγώ έχω 21 χρόνια προϋπηρεσίας. Κατάργηση οργανισμού σημαίνει αυτόματη κατάργηση οργανικών θέσεων, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε», τόνισε η προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη, Αννα Κούρου, τονίζοντας πως οι γονείς πλήττονται από παντού.

Πηγή: "Aggelioforos.gr" στις 19 Φεβρουαρίου 2012
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη