3 Φεβ 2012

Νέα μέτρα για το 2012 και το 2013 βλέπει και η Alpha Bank

Την εκτίμηση ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική επηρεάζει αρνητικά το οικονομικό κλίμα στη χώρα διατυπώνει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας από τον Αύγουστο του 2011, η ασκούμενη οικονομική πολιτική επηρεάζει...
αρνητικά το οικονομικό κλίμα στη χώρα καθώς βρίσκεται σε ουσιαστική αδυναμία να οδηγήσει σε ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με μια διόγκωση (αντί της αναγκαίας μείωσης) της αβεβαιότητας, καθώς επικρατεί αναιτίως η αντίληψη ότι οποιαδήποτε μέτρα και αναληφθούν σήμερα, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει η Alpha Bank, παρά τη σημαντική βελτίωση των βασικών οικονομικών δεικτών της οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο 2011, η νέα πρόβλεψη για εμβάθυνση της ύφεσης από 3% του ΑΕΠ στο 3,9% του ΑΕΠ το 2012 και από 0,3% σε -0,5% του ΑΕΠ το 2013, σε συνδυασμό με τον θόρυβο περί άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και με την καθήλωση των δημοσίων επενδύσεων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και στο δεύτερο εξάμηνο 2011, ανέτρεψαν την πορεία βελτίωσης της οικονομίας και επιδείνωσαν και πάλι τα βασικά οικονομικά μεγέθη.

In.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη