29 Φεβ 2012

29.2.2012. Επίσημη έναρξης της μεγάλης διαδικτυακής δημοσκόπησης

Όπως προαναγγείλαμε χθες, ξεκινάμε από τώρα  τη μεγάλη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου. Ήδη -αν και σε πιλοτικό στάδιο μιας μέρας- έχουν...
ψηφίσει πάνω από 10.000 πολίτες του κυβερνοχώρου. Όμως, μηδενίσαμε το κοντέρ πριν λίγο και ξεκινάμε από την αρχή. Η δημοσκόπηση ξεκίνησε πιλοτικά από χθες, για να δούμε τα προβλήματά της. Αν ξεχάσαμε κάποιο κόμμα δηλαδή, αν έπρεπε να αλλάξουμε κάτι κλπ.
Πήραμε σήμερα λοιπόν όλες τις παρατηρήσεις σας και όπως μπορούν να δουν οι φίλοι που μας τις έκαναν, έγιναν όλες αποδεκτές, ώστε η ψηφοφορία να είναι όσο το δυνατόν πιό έγκυρη.
Για το σκοπό αυτό, κάναμε ότι ήταν δυνατόν τεχνικά: την στήσαμε σε ανεξάρτητο σέρβερ, βάλαμε την ανώτατη δικλείδα ασφαλείας και τέλος διαθέτουμε τον κώδικα σε όποιον θέλει για να την προσθέσει σε οποιοδήποτε site επιθυμεί ώστε να μην υπάρχει η μομφή του ιδιαίτερου κοινού του α ή β ιστολογίου.
Ήδη η δημοσκόπηση βρίσκεται σε δεκάδες άλλα ιστολόγια στα οποία μπορείτε να ψηφίζετε.

Στο taxalia η δημοσκόπηση βρίσκεται κάτω αριστερά στο μενού

Βάλτε την και σεις στο ιστολόγιό σας, ο κώδικας πρέπει να μπεί όπως στην εικόνα:


Κλείνοντας τονίζουμε ότι αυτή η δημοσκόπηση δεν είναι του taxalia, ούτε προσφέρει κάτι σε μας, ούτε μας δίνει "επισκεψιμότητα".

Είναι δημοσκόπηση του ελληνικού διαδικτύου, που μπορεί να την αναρτήσει όποιος θέλει στο blog του ή το site του.

Φυσικά, ό,τι κι αν κάνει κανείς, πάντα υπάρχουν οι ενστάσεις. Προφανώς, θα βρεθεί κάποιος να ανακαλύψει κόμμα που δεν βάλαμε, αλλά είναι δημοσκόπηση, δεν είναι εκλογική διακήρυξη από τον Άρειο Πάγο. Παρά το ότι προφανώς υπάρχουν δεκάδες άλλα κόμματα που θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται, είναι η πιό πλήρης δημοσκόπηση που έγινε ποτέ. Εξάλλου υπάρχει η επιλογή "άλλο".


Καμμία άλλη διόρθωση δεν θα γίνει από δω και πέρα. Το κοντέρ μηδενίστηκε, μετά την δοκιμαστική λειτουργία μιας μέρας και η δημοσκόπηση ξεκινά από την αρχή με όλα (σχεδόν) τα κόμματα την Τετάρτη 29-2-2012, στις 23.15 όπως προαναγγείλαμε από την αρχή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη