7 Φεβ 2012

Χιόνια στις παρυφές της Θεσσαλονίκης, αρκετά κλειστά σχολεία

...και διακοπές ηλεκτροδότησης
Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη, εκτός από το κέντρο της πόλης, όπου σημειώνεται ισχυρή βροχόπτωση.
Η κακοκαιρία που πλήττει το νομό Θεσσαλονίκης έχει σαν αποτέλεσμα να μείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές. Έτσι κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σε όλο το..
δήμο Δέλτα, στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας του δήμου Ωραιοκάστρου. Και στις δημοτικές ενότητες Σοχού, Βερτίσκου και Λαχανά στο δήμο Λαγκαδά. Στον δήμο Βόλβης, λόγω των θυελλωδών ανέμων έχουν σημειωθεί βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ στον άξονα Σταυρός - Μάδυτος. Εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν από τα ξημερώματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Χωρίς ρεύμα τμήματα σε Πανόραμα, Βασιλικά, Θέρμη, Τριάδι, Γαλαρινό και Άγιο Αντώνιο. Οι διακοπές ρεύματος οφείλονται στις βλάβες που προκλήθηκαν στα καλώδια της ΔΕΗ από..αιωρούμενα αντικείμενα.

Ξεριζώθηκαν δέντρα
Οι δυνατοί άνεμοι που σάρωσαν τη Θεσσαλονίκη από άκρη σε άκρη άφησαν πίσω τους  μεγάλες ζημιές. Κορμοί δέντρων ξεριζώθηκαν ενώ σπασμένα κλαδιά προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε δεκάδες περιστατικά για να απομακρύνει «ξαπλωμένα» δέντρα. Από τη μανία του αέρα προκλήθηκαν φθορές ακόμη και σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού. Σε μία περίπτωση κλήθηκε να επέμβει συνεργείο της ΔΕΗ προκειμένου να απομονώσει πεσμένα ηλεκτροφόρα καλώδια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη