24 Φεβ 2012

Είναι γαϊδούρια οι Κύπριοι αδελφοί ρε τομάρια;

Χρόνια ακούω σε κύκλους μου και παρέες να αποκαλούνται «γαϊδούρια» οι Κύπριοι αδελφοί. Αιτία; Η δήθεν αδιαφορία τους για την ένωση με τη μητέρα Ελλάδα,  η απομύζηση της Ελλάδος ως δήθεν μόνο μέλημά τους και άλλα πολλά.
               Ουδείς θυμάται ότι μετά την πύρινη καταστροφή στην Ηλεία το 2007, ήταν αυτά τα γαϊδούρια που έχτισαν εξ αρχής ένα ολόκληρο χωριό με δικά τους αποκλειστικά κεφάλαια, μηχανικούς κ.λπ. Θυμούνται όλοι μόνον το χωριό που ξανάχτισε ο..
Βαρδινογιάννης, καλή του ώρα.
               Τώρα που βλέπουμε τον κυπριακό λαό να συγκεντρώνει χρήματα για τους καλαμαράδες που πεινάμε, εξακολουθούν ορισμένα τομάρια να θεωρούν τους Κύπριους αδελφούς γαϊδούρια; Συγκέντρωσαν οι Κύπριοι αδελφοί € 300.000 σε εράνους και εξακολουθούν να συγκεντρώνουν  τρόφιμα και χρήματα για εμάς τους καλαμαράδες που δεν είμαστε, λέει, γαϊδούρια.
               Σήμερα ανακοινώθηκε ότι το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων θα χρηματοδοτεί μέχρι τέλους του έτους το πρωϊνό γεύμα 45 παιδιών στη Θεσσαλονίκη.  
               Δεν είναι τα ποσά που διαθέτουν για εμάς οι Κύπριοι αδελφοί. Αξία έχει η χειρονομία. Ακόμη και € 1000 αν μας έστελναν, του ίδιου επαίνου και των ίδιων ευχαριστιών θα ήταν άξιοι.
               Εν ολίγοις: γαϊδούρια υπάρχουν παντού και πολλά. Η κυβέρνηση μας και το «πολιτικό προσωπικό» μας βρίθει.
               Σημασία έχει τί αισθήματα τρέφει για μας ο απανταχού της γης ελληνισμός. Και οι Κύπριοι αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι είναι αδελφοί. Έχουν κι’ αυτοί τα γαϊδούρια τους, όπως και εμείς. Τι να κάνουμε, αδέλφια είμαστε. Αλλά η συντριπτική πλειονότητα των Κύπριων αδελφών δεν είναι γαϊδούρια. Θυμηθείτε τον Ιούνιο του 2004, όταν γέμισαν με γαλανόλευκες σημαίες τις πλατείες των κυπριακών πόλεων πανηγυρίζοντας για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού κυπέλλου από την Ελλάδα. 
Μακάρι να ήμασταν και εμείς απέναντι στον συμπατριώτη μας τόσο γαϊδούρια όσο οι Κύπριοι αδελφοί.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη