15 Φεβ 2012

Το τέλος της μεταπολίτευσης

Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης
Την Κυριακή το βράδυ στην Ελληνική βουλή παίχτηκε το τελευταίο επισόδιο της μεαταπολίτευσης και η μετάβαση στη νέα εποχή έχει την ίδια αρχή.... Από τον αόρατο δικτάτορα στον αόρατο πρωθυπουργό… η αρχή και το τέλος της μεταπολίτευσης! Η μεταπολίτευση ξεκίνησε με ανάπτυξη στην οικονομία και κλείνει με βαθιά ύφεση, ξεκίνησε με μηδαμινή ανεργία και κλείνει με..
ένα εκατομμύριο ανέργους, ξεκίνησε με ελπίδα και οράματα για το μέλλον και κλείνει με κατάθλιψη, μελαγχολία και αβεβαιότητα για το μέλλον, ξεκίνησε με τον αριστερισμό να έχει κατακλύσει την κοινωνία και κλείνει με την αριστερά πολυμερισμένη, ξεκίνησε με ένα ζιβάγκο και κλείνει με κουστούμια από κασμίρι Μ.Βρετανίας, ξεκίνησε με το αίμα των φοιτητών του πολυτεχνείου και κλείνει με το αίμα διαδηλωτών και αστυνομικών στη πλατεία συντάγματος και με καμμένα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας!
Η μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, η κατοχική εποπτία της τρόΐκας στη χώρα και το Αγγλικό δίκαιο στο νέο μνημόνιο σηματοδοτούν την αρχή του τέλους της μεταπολίτευσης, της λήξης δηλαδή ενός φαύλου πολιτικού συστήματος αναδιανομής δανεικών και διαχείρησης χρέους που λειτουργούσε με τη φασιστική μέθοδο ελέγχου των ψηφοφόρων μέσω των προσλήψεων και των ρουσφετιών. Σημαίνει όμως και το τέλος πολιτικών προσώπων που εδώ και πολλά χρόνια μονοπωλούσαν τα βουλευτικά αξιώματα, δίνοντας μας την εντύπωση ότι άλλες μανάδες δεν γέννησαν άξια παιδιά ! 
Κάποτε δύο "τρελοί" παραμέρισαν τις ιδεολογικές διαφορές τους, ο Ζέρβας και ο Βελουχιώτης (δεξιός-κουμουνιστής) και με κοινό παρονομαστή την ελευθερία της πατρίδας και το ελεύθερο μέλλον των επόμενων γενεών ανατίναξαν τον Γοργοπόταμο και γκρέμισαν έτσι το Ναζισμό απο την Ελλάδα! Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι σε μια ευήμερη και δημοκρατική Ελλάδα...ο αγώνας συνεχίζεται !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη