5 Φεβ 2012

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ για τα…..ΛΑΜΟΓΙΑ !

του Βλάση Γωγούση
Αγαπητοί μου φίλοι ,
Μην αντιγράφετε, μην  τους....ζηλεύετε , μην  τους....μισείτε κάν , τους κλέφτες ,τους άρπαγες, τους..
απατεώνες, τους ψεύτες ,τα...ΛΑΜΟΓΙΑ :      ,

Αυτοί μπορεί να τάχουν  ΟΛΑ, ένα δεν έχουν όμως ,αυτό που εσείς και γω το έχουμε «εν αφθονία », την  ανθρώπινη επικοινωνία χωρίς την προσδοκία κέρδους  , μια επικοινωνία που  μας φέρνει πολύ κοντά ,χωρίς καν να γνωριζόμαστε !

Εκθέτουμε  απόψεις   , μεταλαμπαδεύουμε γνώσεις, σχολιάζουμε την επικαιρότητα , λέμε ανέκδοτα, γράφουμε ( η αντιγράφουμε  ποιήματα  ) , συχνά….αμπελοφιλοσοφούμε !,
 Είναι φορές που διαφωνούμε και αντιπαρατιθέμεθα , δεν έχει σημασία  ! 

Εκείνο που μετράει ,αγαπητοί αναγνώστες ,είναι  πως προσπαθούμε να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον-όπως παλιότερα- και να αρθρώσουμε έναν ανθρώπινο λόγο ,μακριά  από συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Ενώ  αυτοί  , αγαπητοί  μου αναγνώστες ,αυτοί από την ώρα που ξυπνούν δεν κάνουν τίποτ` άλλο απ` το να σκέφτονται πως θα πλουτίσουν κι` άλλο, κλέβοντας, φοροδιαφεύγοντας, αρπάζοντας, συκοφαντούντες   κι` αδικούντες,
Κι `όσο περνούν τα χρόνια ,φίλοι μου,   γεμίζουν τα σεντούκια κι`οι  θυρίδες τους με πλούτη, με χρυσάφι , ,κι` αυτοί με χέρια απλωμένα. με βλέμμα στίλβον και άπληστο, ψάχνουν ν` αρπάξουν κι` άλλα!!!

 Ε,και;;;,γεμίσανε  σελίδες στα υποθηκοφυλακεία στ` όνομά τους, ιδρύσανε   of shore  σε εξωτικά νησιά, κατέθεσαν   εκατομμύρια σε Ταϋλάνδες και Ζυρίχες ,και;;;, δές`τε   τους πως μένουν μοναχοί  στο τέλος  με βλέμμα απλανές, με χέρι απλωμένο να εκλιπαρούν   για ένα άγγιγμα, για ένα χάδι !
Περνούν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους «έγκλειστοι» σε κάποια  πανάκριβα «κέντρα αποκαταστάσεως ψυχικής υγείας » του εξωτερικού -ο Θεός  μη σας αξιώσει- η διαβιούντες σε πολυτελέστατους « οίκους ευγηρίας » (γράψ`τε γηροκομεία ) της Ελλάδας.
  • Πεθαίνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ , έχοντας αποκτήσει τεράστιες περιουσίες κι` έχοντας χάσει το πολύτιμο αγαθό που εσείς και γω το απολαμβάνουμε «εν αφθονία»:
Την αγάπη ,δηλαδή και την παρουσία  προσφιλών προσώπων δίπλα τους, στα τελευταία χρόνια της ζωής τους !
Ασκώντας την παθολογία για μισό αιώνα ,τάκουσα όχι μια αλλά πολλές φορές.
 Το άκουσα  και πάγωσα :
 «Ειναι  αδύνατο να έρθω αύριο, βάλτε` τον στο ψυγείο ( στον νεκροθάλαμο ) ,κι`ορίστε την κηδεία για την άλλη εβδομάδα!!»
Ζηλέψ`τε τους, αν θέλετε κι` αυτούς και τα παιδιά τους.

 Εγώ αυτούς τους κρίκους του «συστήματος» θέλησα ,φίλοι μου,  κάποτε να τους  σπάσω ,δεν τα κατάφερα, όμως .
Τον κόσμο ολόκληρο προσπάθησα  ν` αλλάξω και τάδωσα ΟΛΑ.

Πέντε φιλαράκια ,πέντε έφηβοι, πέντε τρυφερά βλαστάρια βγήκαμε στο βουνό –στον εμφύλιο 1947-1950- ν` αγωνισθούμε για τα πανανθρώπινα ιδανικά της της Δικαιοσύνης ,της Ισότητας και  της Δημοκρατίας,
Μέσα σ`’εξη μήνες οι 4 σκοτώθηκαν ,εγώ επέζησα , με χίλια τραύματα, στο σώμα μου  και την ψυχή μου.
Τάδωσα  όλα και δεν τα κατάφερα
 Ο κόσμος ΔΕΝ αλλάζει , φίλοι μου  !

 Ο κόσμος ΧΑΛΝΑΕΙ με το πέρασμα των αιώνων.

Οι απίστευτες τεχνολογικές «πρόοδοι» , δίνουν την δυνατότητα για ομαδικές εξολοθρεύσεις ολόκληρων Λαών.
Κι` αν οι Λαοί κρατιούνται στα πόδια τους ακόμη, είναι γιατί  στον αχανή πλανήτη    υπάρχουν άνθρωποι σαν και σας ,και σαν εμένα , υπάρχουνε  χιλιάδες , εκατομμύρια αγνοί συνάνθρωποι  , που μάχονται με τον δικό τους τρόπο ο καθένας :
 Με έντιμη εργασία, με σεβασμό σε  πανανθρώπινες αξίες, με συμπαράσταση στους αδύναμους, με κατάλληλοπροφορικό η γραπτό λόγο (έχει πολύ δύναμη ο λόγοςφίλοι μου ) με συμμετοχή σε  «κινήματα» που αντιτίθενται στο «βρώμικο κράτος», και με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο σκεφθεί ο καθένας .

Φιλοσοφία μου :
Μην τους ζηλεύετε, και μην τους αντιγράφετε, τους λωποδύτες, τα λαμόγια.
Ανεπηρέαστοι  από τις τάσεις και τον τρόπο ζωής των «έξυπνων » και των καταφερτζήδων , εσείς ΒΑΔΙΣΤΕ  ΟΡΘΙΟΙ.

ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΘΕ, αυτόν τον δρόμο θα ακολουθώ κι`εγώ μέχρι το τέλος της ζωής μου, ( κοντά στο τέρμα βρίσκομαι άλλωστε -)    κάν`τε και σεις το ίδιο!
Κι`ενώ ο κόσμος ΔΕΝ Θ`ΑΛΛΑΖΕΙ ,  εσείς θα ξέρετε  πως τον πλανήτη  τον κρατάνε όρθιο, κάποια εκατομμύρια αληθινοί άνθρωποι σαν και σας και σαν και μένα  » 
Δρ Βλάσης Γωγούσης 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη