19 Φεβ 2012

Πού είναι η Βρυζίδου;

Το ερώτημα θέτουν όλο και πιό συχνά, κάτοικοι της Πτολεμαϊδας για τη Δήμαρχό τους, καταλογίζοντάς της αδράνεια για την απαξίωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. Το νοσοκομείο-στολίδι της περιοχής, δέχεται απανωτά πλήγματα τον τελευταίο καιρό κι όπως είναι φυσικό είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στην Πτολεμαϊδα τον τελευταίο χρόνο.  Κι ως συνήθως ..
ξαναμπαίνει θέμα διακρίσεων μεταξύ της πρωτεύουσας του Νομού Κοζάνης και της δεύτερης πόλης του νομού Πτολεμαϊδας. 
Δυστυχώς, οι ψύχραιμες προτάσεις κάποιων, για να λυθεί οριστικά η χρόνια "διαμάχη" των δύο πόλεων δεν εισακούγονται. Αυτές, λένε πολύ απλά ότι η κάθε πόλη δεν πρέπει "να μπαίνει στα πόδια της άλλης" και να μοιραστούν τους ρόλους, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Δηλαδή, η Κοζάνη να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο και όλες οι σχετικές δραστηριότητες να έχουν κέντρο την Κοζάνη, το ίδιο και οι στρατιωτικές κ.α. και η Πτολεμαϊδα που έχει το σύγχρονο νοσοκομείο να γίνει πόλος Υγείας. 
Η αλήθεια είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης είναι τρισάλθιο. Ελεεινό, απαράδεκτο, ντροπή για την Ελλάδα. Ούτε στο Ουζμπεκιστάν δεν υπάρχουν πλέον τέτοια νοσοκομεία-αχούρια. Λίγα χιλιόμετρα (28) βορειότερα, υπάρχει ένα καταπληκτικό καινούριο νοσοκομείο το "Μποδοσάκειο" της Πτολεμαϊδας, το οποίο συνεχώς συρρικνώνουν, αποψιλώνοντάς το από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, για λόγους οικονομίας, πιστεύοντας ότι το νοσοκομείο-αχούρι της Κοζάνης, πρέπει να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει το κέντρο των υπηρεσιών υγείας της Δυτ.Μακεδονίας.

Απάντηση στο τι έχει κάνει και στο τι θα κάνει, σχετικά με το Μποδοσάκειο έδωσε η ίδια η Δήμαρχος Πτολεμαϊδας, Παρασκευή Βρυζίδου, και μάλιστα για πρώτη φορά μιλά για ευθύνες και "μακροχρόνια αδιαφορία όσων πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια, εντός και εκτός Νοσοκομείου".
Το "εντός" είναι ιδαίτερα ενδιαφέρον πάντως για την περιοχή.
Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση της κ.Βρυζίδου στο makpress>> 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη