13 Φεβ 2012

Διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ΑΠΘ - Πρόταση του Πρυτανικού Συμβουλίου για μετάθεση των εκλογών

Αν και από τα διάφορα που διαβάζω στο blog σας, πιθανόν να μη συμφωνώ με αρκετά αλλά νομίζω ότι το παρακάτω αξίξει προς δημοσίευση για μία ανάγνωση από την άλλη πλευρά ίσως.
Σας παραθέτω την επιστολή όπως έχει κυκλοφορήσει το Α.Π.Θ.:
Η Ελλάδα όμως πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Η υποκρισία δεν έχει θέση στη Νέα Ελλάδα.
Με εκτίμηση,
Ένας από τους αναγνώστες σας.

"Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Σας ενημερώνουμε για την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Α.Π.Θ. και την πρότασή του για μετάθεση των εκλογών.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο

 Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας

Προς

Τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κ. Αναστάσιο Μάνθο, καθηγητή Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκη

Διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ΑΠΘ - Πρόταση του Πρυτανικού Συμβουλίου για μετάθεση των εκλογών

 Κύριε Πρόεδρε,

Η Σύγκλητος του Α.Π.Θ., στη συνεδρίασή της με αριθμό 2841/23.11.2011, εκφράζοντας την ανησυχία της για το κλίμα πόλωσης και διχασμού στην πανεπιστημιακή κοινότητα, είχε ζητήσει το «πάγωμα» της διαδικασίας εκλογής του Συμβουλίου, με σκοπό την εκτόνωση της έντασης.

Από τότε μέχρι σήμερα η κατάσταση έχει, δυστυχώς, κατά πολύ επιδεινωθεί. Κι η δική σας επιστολή άλλωστε, που είχε ως θέμα την καταγγελία της διακοπής  της συνάντησης εργασίας των μελών των εφορευτικών επιτροπών από συλλόγους διδασκόντων και εργαζομένων, καθώς και από ομάδες φοιτητών, για την οποία έχει ήδη δοθεί εντολή διερεύνησης τυχόν αδικημάτων, αυτό δείχνει.

Εντωμεταξύ από χτες και ως αποτέλεσμα των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, η χώρα ζει μια εντελώς διαφορετική και απολύτως ανησυχητική πραγματικότητα. Η κοινωνική ένταση και η βία τείνουν να αποκτήσουν επικίνδυνες και αστάθμητες διαστάσεις. Για το λόγο αυτό μάλιστα η πανεπιστημιακή φύλαξη του ΑΠΘ έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας

Εν μέσω τέτοιων συνθηκών γενικευμένης αναστάτωσης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η εκλογική διαδικασία στο ΑΠΘ να αποτελέσει εστία αναταραχής.

Η πρόληψη, η συνεννόηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν τον τελευταίο χρόνο τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αποτελούν τα μόνα μέσα που διαθέτει ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα για να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα. Άλλωστε εσείς, ως κατ΄ επανάληψη θύμα βίαιων σε βάρος σας εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της πρυτανικής σας θητείας, γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον την περιορισμένη δυνατότητα της πανεπιστημιακής φύλαξης να λειτουργήσει κατασταλτικά.

Για τους λόγους αυτούς το Πρυτανικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του με αριθμ. 1617/ 13.2.2012 εκτιμά ότι η μετάθεση των εκλογών σε χρόνο εκτός της παρούσας συγκυρίας θα συμβάλει αποφασιστικά στην εκτόνωση του κλίματος και στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος. Η ευθύνη σας γι? αυτό είναι καθοριστική.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, για το καλό όλων, να επικρατήσει η σύνεση και η αυτοσυγκράτηση.

Με εκτίμηση,
Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ.
Καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος"
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη