17 Φεβ 2012

Η επίταξη ιδιωτικής περιουσίας και κολοκύθια μάντολες

Του Σωτήριου Καλαμίτση, Δικηγόρου
Κυκλοφορεί από χθες στο διαδίκτυο άλλη μία μούφα ολκής. Εκδόθηκε λέει απόφαση του Υπουργού Άμυνας, με βάση την οποία θα επιτάσσεται η ιδιωτική μας περιουσία για να αποπληρώνονται οι τοκογλύφοι δανειστές μας.
Πρόκειται απλώς για απόφαση, η οποία εκδίδεται κατ’ έτος και με  την οποία συγκροτείται ..
με ενιαύσια θητεία η επιτροπή/δικαστήριο που θα αποφασίζει για το ύψος της αποζημιώσεως  που θα εισπράττει ο ιδιοκτήτης του επιτασσόμενου πράγματος, το οποίο κείται στην Αττική. Η διαδικασία προβλέπεται από τον νόμο 4442/1929 και αφορά κυρίως σε περίοδο ειρήνης, όπου πάμπολλες φορές απαιτείται η επίταξη πραγμάτων για την εξυπηρέτηση δημόσιας ωφέλειας.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η επίταξη δεν σημαίνει απαλλοτρίωση. Με αυτήν απλώς  στερείται ο κύριος του πράγματος της χρήσης αυτού για κάποιο διάστημα. Άρα, δεν μπορούν οι τοκογλύφοι να λάβουν στην κυριότητά τους και να εκποιήσουν την ιδιωτική περιουσία.
Δεν αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, γιατί ορισμένοι ανεγκέφαλοι προκαλούν ακόμη περισσότερο πανικό στον κόσμο. Δεν φθάνει ότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία μαζί με τον σύγχρονο Τσολάκογλου σφήνωσαν στο μυαλό μας τα άδεια ράφια των καταστημάτων τροφίμων; 
..........................
διαβάστε και

Περί "Διοικητικής Επιτροπής Στρατιωτικών Επιτάξεων" και άλλες φανφάρες

Βόμβα! Σοκ! H Ελλάδα θα χρεοκοπήσει στις 23 Μαρτίου !

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη