14 Φεβ 2012

Αλήτες!

Του Βλάση Γωγούση


15 κλασσικά κτήρια της Πρωτεύουσας παραδόθηκαν στη φωτιά!
 Εκατοντάδες λεηλατημένα και πυρπολημένα μαγαζιά
76 πολίτες στο Νοσοκομείο
106 αστυνομικοί στα Νοσοκομεία
« Με στειλιάρια από φτυάρια και κασμάδες ,χτυπιόμουνα εγώ κι`οι δυό μου γιοί με τους αναρχικούς προσπαθώντας να σώσουμε το μαγαζί μας ,έλεγε πριν λίγο κλαίγοντας στην τηλεόραση , ένας μαγαζάτορας. .
Στο τέλος μας τσακίσανε, μας σπάσανε χέρια και κεφάλια  , πέρασαν από πάνω μας ,λεηλάτησαν το μαγαζί και φεύγοντας το βάλανε φωτιά  !! 
 Αγώνες μιας ζωής χαθήκανε σ`ένα λεπτό !».

Κατηγορίες για :διατάραξη οικιακής ειρήνης ,
απόπειρα σωματικής βλάβης  και
κατοχή εκρηκτικών υλών
απήγγειλε ο εισαγγελέας σε 17 από τους εκατόν τόσους ….προσαχθέντες - οι άλλοι …απολύθηκαν γιατί «δεν βρέθηκαν συγκεκριμένα επιβαρυντικά στοιχεία» ( σίγουρα σπάσαν  τα τηλέφωνα :
« άς`τον καλό  παιδί .δικός μας είναι »!!).

Σιγά τις κατηγορίες με τις οποίες παραπέμπονται να δικαστούν  οι …..αλήτες ., οι ληστές ,οι λωποδύτες, οι δολοφόνοι, ( και ,όχι οι…… «προσαχθέντες» ,κύριοι αστυνομικοί , κύριοι δικαστές και κύριοι δημοσιογράφοι!)
Εγώ ο κοινός θνητός , ο απλός  πολίτης   θάλεγα :
 « Πιάστηκαν 146 αλήτες , εμπρηστές ,  ληστές  κι` αφού  τους έβγαζα τις κουκούλες θα  έδειχνα τα πρόσωπά τους μια βδομάδα συνεχώς στην τηλεόραση !.
Λέγονται έτσι κι`έτσι, ο πατέρας του είναι αυτός, η μάνα του το ίδιο ( να δούμε αυτή η τελευταία θα ξαναπήγαινε στο κομμωτήριο για ….ανταύγειες , στις καφετέριες  για φραπέ και ξάπλωμα   στις αμμουδιές το καλοκαίρι !!) .
 Θα δέσμευα- ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ -  όλη την ακίνητη περιουσία  και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αλητών ( η των γονέων  τους αν είναι ανήλικοι ), θα τους  παρέπεμπα αμέσως  στο αυτόφωρο – ΟΛΟΥΣ, ανεξαιρέτως, με   τις κατηγορίες του εμπρησμού, της ληστείας ,της φθοράς ιδιωτικης και κρατικής  περιουσίας ( ολοσχερής καταστροφή πεζοδρομίων ,κάψιμο κάδων, σπάσιμο σηματοδοτών , καταστροφή καμερών κ,α,.) ,της επίθεσης  και αντίστασης  κατά της αρχής - και  μετά την καταδίκη  θα τους έστελνα στις ποινικές φυλακές , για να δούνε τι θα πεί …ανένταχτος ( σε μια βδομάδα θάχουν ΟΛΟΙ τους ……ενταχθεί σε ειδική πληθυσμιακή  κατηγορία!!)   ….»  
Άκου «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και οι 100 ελεύθεροι λόγω …ανεπαρκών  αποδεικτικών στοιχείων !!
 Υστερόγραφο :  Δεν ξέρω αν γίνεται ( φοβάμαι μη φάω και καμιά μήνυση μ` αυτά που γράφω ) αλλά πολύ θα ήθελα να ανακοινώνονται και τα ονόματα των …μεγαλόκαρδων εισαγγελέων που αφήνουνε ελεύθερους τους 100 από τους εκατόν τόσους …….προσαχθέντες , «λόγω ανεπαρκών στοιχείων  !!»
 Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη