21 Φεβ 2012

Τρίζουν τα κόκκαλα των Μπιζανομάχων, στα Ελευθέρια των Ιωαννίνων..

Αν όχι εθνική αλλά τοπική ντροπή αποτελεί.. και μεγάλη για τον ιστορικό (πρώην) δήμο Μπιζανίου, και νυν Δήμου Ιωαννιτών, και μάλιστα μόλις μερικά εκατοντάδες..
μέτρα από το Ηρώο των  μπιζανομάχων.. όπου αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν ουκ ολίγες εθνικές εκδηλώσεις  για τα 99α Ελευθέρια της πόλης απο τον Οθωμανικό
ζυγό. Ειναι  ιστορική η ντροπή.. στο  συγκεκριμένο κτήριο και πρώην Δήμαρχείο Μπιζανιου όπου βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο..


 επισκέπτες απο ολόκληρη την Ελλάδα κριτικοί, μακεδονομάχοι.. κάτοικοι και πολυ μαθητές απο ολο το λεκανοπέδιο αντικρίσαν σήμερα με θλίψη, αλλα και με ενα μεγάλο ''γιατί;'' αυτήν την πρωτοφανή αδιαφορία των αρμοδίων... Εδω βλέπετε λοιπόν, στους τοίχους του πρώην Δημαρχείου τεράστεια αλβανικά συνθήματα.. αλλά ακόμα χειρότερα το κτήριο  είναι ''ορφανό'' απο την Ελληνική σημαία, που μέχρι και σήμερα μέρα των ελευθέριων της πόλης δεν εχει αναρτηθεί ωστε  κοιματιζει η περίφανη σήμαία μας τουλάχιστον για τους επισκέπτες... αλλά βλέπετε μόνο η  σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης..


έτσι τελικά  να μη μας φταίνε σε όλα οι ευρωπαϊκοί ''σύμμαχοι'' μας.. αλλά περισσότερο οι τοπικοί μας προύχοντες για την σημερινή ντροπή κατάντια και ιστορική βεβήλωση της μνήμη των αναρίθμητων Μπιζανομαχων που έπεσαν για να είμαστε εμείς σήμερα ''ανεξάρτητοι'' και ελεύθεροι απο κάθε δυνάστη και κατακτητή... έτσι  πραγματικά σήμερα δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι ...τρίζουν τα κόκκαλα των Μπιζανομάχων και αθάνατων ψυχών της πατρίδας.. 




Εδώ θα πρέπει να πούμε οτι εχεί γίνει επανειλημμένος κρούση σε πολλούς αρμόδιους του δήμου Ιωαννιτών-Μπιζανίου..  απο πολλούς κάτοικους του Μπιζανίου για αυτές της ανεπίτρεπτες εικόνες..

έτσι  εμείς είχαμε αποθανατίσει αυτές τις  εικόνες πρόσκαιρου, βλέπετε την ημερομηνία των φωτογραφιών .. και να βλούμε σήμερα οτι επαληθεύεται αυτήν την ιστορική αδιαφορία...και για το γνήσιο του αρθου μας, σας παραπεμπουμε σε δυο τοπικές εφημεριδες των Ιωαννίνων οπου σήμερα ..εχουν και στα νέα τους της εικόνες-φωτογραφίες που βλέπετε ...




http://metsovitis.blogspot.com/2012/02/blog-post_8135.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη