19 Φεβ 2012

.....το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οι ΡΙΖΕΣ μας !!

του Βλάση Γωγούση
Αγαπητοί μου αναγνώστες,κάπου  -  κάπου,  έχω την αίσθηση ότι εγώ είμαι ο αναμενόμενος ….Μεσσίας. !!
Διαβάστε ,λοιπόν, το   παρακάτω ( προφητικό) άρθρο που  είχα δημοσιεύσει πριν  14 –ακριβώς- μήνες στο Facebook.
 ¨Εγραφα λοιπόν τότε:
-« Είναι αμφίβολο αν τέτοιον καιρό του χρόνου θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις !.
Ο μισός πληθυσμός των πόλεων θα "επαναπατρισθεί" στα χωριά του, θα συνεχίσει να καβαλάει τα 4χ4 ( μόνο που δεν θάναι Τζίπ η Χάμερ αλλά άλογα   και....μουλάρια !)
Οι εσωτερικοί…..μετανάστες   θα φυτεύουν   σιτάρι, καλαμπόκια ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές  , θα μαζεύουν μόνοι τους τις ελιές - κι` όχι οι Αλβανοί μισες-μισές κι` αυτοί στους καφενέδες ,να "κατεβάζουν" τα τσιπουράκια τους και να παίζουν  πρέφα  και  πόρτες -πλακωτό στο τάβλι !
 Θ`ανάβουν τους φούρνους και θα ψήνουν  τα (λαχταριστά) πλαστάρια και το κοκκινιστό με πατάτες στο ταψί ( τις Κυριακές μόνο , εννοείται !).,
Θα κόβουν ξύλα για τις σόμπες τους( θα ξεχάσουνε  καλοριφέρ και Αir Condition )και θα ξαναπλακώσουνε τη φασολάδα και το κατσαμάκι ,  (ξεχάστε  το ….φιλέ μινιόν και  τα σαλατικά  με… βινεγκρέ !).
Δεν έχω τίποτα με  τους ανθρώπους, έτσι συνέφερε ,έτσι τους μάθανε οι πονηροί «έμποροι» της καταναλωτικής κοινωνίας.
Και να οι πιστωτικές κάρτες ( 5-6 ο καθένας ) , να τα …διακοποδάνεια, να τα επισκευαστικά , να τα δάνεια για αυτοκινητα, για αγορά εξοχικού, να και τα …γαμοδάνεια ( = έξοδα γάμου- έτοιμοι/ες να καγχάσετε είστε! ) .
Ο μέσος Έλληνας είχε …ξεσαλωθεί , νόμιζε πως τον θεωρούσαν ..παρακατιανό αν  δεν έκανε τουρισμό  3 τουλάχιστον φορές τον χρόνο  στο Ντουμπάϊ, στη Βουδαπέστη και την Κωνσταντινούπολη!
Ακόμη και οι πενθήμερες  σχολικές στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες γίνονταν ( αντί να πάνε στις πόλεις και τα πανέμορφα νησιά μας )
Το άλλο πάλι : ξεχάσαμε   πως μεγαλώσαν οι γονεις μας και μείς, και καβαλήσαμε καλάμι !
Το  έζησα μια μέρα  όταν ήμουν Πρόσεδρος ενός Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης    ( ,απ` τα οποίο δεν δέχθηκα ούτε την νόμιμη αποζημίωσή μου, θεωρώντας ότι η καλύτερη αμοιβή μου, ήταν η τιμή που μούκανε η πολιτεία να μού αναθέσει την ευθύνη  της λειτουργίας του.)
Δεν θα ξεχάσω , το:
« κύριε πρόεδρε ,τι θα γίνει μ` αυτά τα` αδέσποτα  παλιόσκυλα, φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στο προαύλιο του Νοσοκομείου». (ήρθε επιτροπή αποτελούμενη από  3  γυναίκες υπαλλήλους ).
«Σωπάτε, τις απήντησα, εσύ δεν είσαι από το …τάδε χωριό  της Χαλκιδικής;”»-, είπα στην μια ,  την γνώριζα,
«Ναι κύριε πρόεδρε , τι σημασία έχει ».
-«:Oxi, απλώς ρωτάω ,γιατί αν θυμάμαι καλά  όταν πριν χρόνια παραθερίζαμε στο χωριό σου , νοικιάζαμε ένα σπίτι που  κάτω ήταν οι αχυρώνες που μέναν τα γουρούνια και οι κατσίκες και πάνω μέναμε  εμείς !!!».
-«Τι είναι αυτά που λέτε κύριε πρόεδρε ,θα σας καταγγείλω στο…. Εργασιακό» ,( με κατήγγειλε και από τριπλός έγινα….. διπλός και ο νοών….νοήτω  !!).
Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο αλλά κοντολογίς,  θέλω να καταλάβετε, φίλοι/ες μου , ότι ένα σημαντικό  ποσοστό από τους – κατ` επίφασιν – ονομαζομένους   πολιτικούς άρχοντες , έχουν  αποκλειστικό στόχο την επανεκλογή τους και τον γρήγορο πλουτισμό !
Και για την επανεκλογή τους βρήκαν την λύση  ,κατακλύζοντας το Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες υ π ε ρ ά  ρ ι θ μ ω ν , υπαλλήλων , μεγάλο  μέρος των οποίων είναι  φανατικοί οπαδοί του κόμματος  και ψηφοφόροι  τους.
 Και το χειρότερο, οι περισσότεροι απ` αυτούς διορίζονταν απ` το παράθυρο , ανεξάρτητα από τυπικά και ουσιαστικά προσόντα  και ικανότητες , σαν θυρωροί συνήθως η  τηλεφωνητές η καθαριστές, και κλητήρες , !!.
( Σε λίγα χρόνια βέβαια  οι εν λόγω ( και οι εν…..λόγες ) γίνονταν προϊστάμενοι, τομεάρχες ,  και …διευθυντές  ακόμη !!
Πολλοί απ` αυτούς –όπως κι` εσείς γνωρίζετε-  μιμούμενοι τους «ανωτέρους »  τους , διέλυσαν τον κρατικό ιστό και «κονομήσανε » –τεράστια ποσά και ακίνητα .
Κι` εμείς, οι περιβόητοι αστοί, τι …θ` απογίνουμε;;;
Εμείς θα ξαναβρούμε  τις δικές μας…ρίζες , απλούστατα , παρακαλώντας  τους …επαναπατρισθέντες χωρικούς,  να μας φιλοξενήσουν στους ….αχυρώνες !!!
Σταματάω εδώ, γιατί πρέπει να προλάβω το αεροπλάνο, φεύγω για Νέα Ζηλανδία, βρήκα μια θέση ….τραυματιοφορέα-χθες έγινε εκεί μεγάλος σεισμός.
Δεν τα βγάζω πέρα φίλοι μου, με ενοίκιο ακόμη ,μένω !

Υστερόγραφο, σημερινό ( 19/2/2012) :

Ύστερα και από το σημερινό κούρεμα της επικουρικής μου , σκέφτομαι σοβαρά την «λύση Νέα  Ζηλανδία »!!!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη