8 Φεβ 2012

"Όχι" Σαμαρά στον "ειδικό λογαριασμό"

Την αντίρρησή του προς την δημιουργία ενός "δεσμευτικού λογαριασμού", ή "λογαριασμού μεσεγγύησης", που ζήτησαν Μέρκελ και Σαρκοζί, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς.  Μιλώντας στο Dow Jones ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε συγκεκριμένα: "Ο λογαριασμός μεσεγγύησης είναι μια...
έμμεση εποπτεία της Ελλάδας από τη Γερμανία, έχω πρόβλημα μ΄αυτό".
Την Δευτέρα προκειμένου να σφίξουν περισσότερα τα δεσμά του χρέους γύρω από την Ελλάδα η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί τάχθηκαν υπερ της δημιουργίας δεσμευμένου τραπεζικού λογαριασμού για την αποπληρωμή των τόκων του χρέους, ιδέα με την οποία έσπευσε να συμφωνήσει και ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το Dow Jones αναφέρει επίσης ότι "ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται ευρέως να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αντιτίθεται στις απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας για περαιτέρω μείωση των συντάξεων".
"Οι συντάξεις έχουν ήδη περικοπεί, η περαιτέρω μείωσή τους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση", η οποία "καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό" δηλώνει, επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. Τέλος, αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο κ. Σαμαράς δηλώνει στο Dow Jones ότι αναμένει να διαβάσει πρώτα το υπόμνημα Παπαδήμου και μετά θα αποφασίσει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη