23 Φεβ 2012

Κάνει το κορόιδο ο... εκατομμυριούχος βουλευτής

Τεταμένο το κλίμα στη Βουλή μετά την αποκάλυψη, ότι βουλευτής φυγάδευσε στο... ασφαλές τραπεζικό σύστημα του εξωτερικού 1 εκατ. ευρώ, με τον ίδιο να είναι απλώς θεατής, παίζοντας «κρυφτούλι». Από την Τρίτη παίζεται ένα διαρκές πίνγκ – πόνγκ, με τους αρμόδιους να πετάνε το..
μπαλάκι ο ένας στον άλλον, για να αποκαλυφθεί το όνομα του μέλους του Κοινοβουλίου. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς οι φωνές των βουλευτών –κυρίως της νεώτερης «στρατιάς»- πληθαίνουν με σκοπό να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομά του. Αν μέχρι το μεσημέρι δεν βγει ο ίδιος ο βουλευτής με το 1 εκατ. ευρώ να δώσει εξηγήσεις, θα πρέπει ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής να ανακοινώσει το όνομά του, υποστήριξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για το PSI, Λεωνίδας Γρηγοράκος.
 Ο κ. Γρηγοράκος κάλεσε «τον βουλευτή ή την βουλευτή που έβγαλε ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό, να αποκαθάρει το πολιτικό σύστημα δίνοντας εξηγήσεις. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να κατηγορήσουμε συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αυτοπροστατευτούμε και αν υπάρχουν και άλλοι να ανακοινωθούν σήμερα». Από την άλλη, περιθώριο, μέχρι αύριο Παρασκευή, έδωσε η επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» των βουλευτών προκειμένου να εντοπίσουν και να δώσουν στην δημοσιότητα το όνομα του βουλευτή. 
 Να σημειωθεί ότι η υπόθεση με το έμβασμα του βουλευτή προέκυψε από καταγγελία που κατατέθηκε στον κ. Νικολούδη ο οποίος με την σειρά του ερεύνησε και εντόπισε την τραπεζική συναλλαγή αλλά δεν διαπίστωσε παρανομία. Το γεγονός αυτό -ότι δηλαδή δεν εντόπισε παρανομία- φαίνεται ότι τον δεσμεύει με αποτέλεσμα να μην ανακοινώνει το όνομα του βουλευτή. 
 Η μόνη οδός που μπορεί να ακολουθηθεί για να την αποκάλυψη του ονόματος, είναι μέσω του προέδρου της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» Βαγγέλη Αργύρη, ο οποίος, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, πρέπει να στείλει αίτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδας με το οποίο να ζητά να του αποσταλούν όλες οι τραπεζικές κινήσεις των βουλευτών και των στενών τους συγγενικών προσώπων για το 2011. Σημειώνεται ότι το ζήτημα έχει ηθικές διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα, η φυγάδευση των χρημάτων έγινε με νόμιμο τρόπο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη