7 Φεβ 2012

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Στο Βερολίνο και στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 6/2, το Ελληνογερμανικό φόρουμ για τον τουρισμό, με πρωτοβουλία των αρμοδίων Επιτροπών των δύο ..
Κοινοβουλίων, ως συνέχεια της συνάντησης που έγινε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον περασμένο Μάιο.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού, η προώθηση νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού (ιαματικός, μαθητικός τουρισμός) και η προσέλκυση ενδιαφέροντος για επενδύσεις σε τουριστικές περιοχές της χώρας μας.
Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου, υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που Επιτροπές Κοινοβουλίων παίρνουν την πρωτοβουλία συνεργασίας σε εξειδικευμένους τομείς, αναφέροντας ότι «…είναι πολύ σημαντικό να θεσμοθετηθούν ουσιαστικές διαδικασίες διαλόγου ανάμεσα στα Κοινοβούλια  για όλες τις πολιτικές που διαμορφώνονται και εξελίσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να ξαναδώσουμε ως βουλευτές την αίσθηση ότι επιδιώκουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση αλληλεγγύης και συνεργασίας και όχι μια Ευρωπαϊκή Ένωση τιμωρίας και παραδειγματισμού. Χρέος μας να ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε προγράμματα ανάπτυξης και ευημερίας…».
Η κ. Αράπογλου πρότεινε «…να εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο περιφερειών αλλά και σε επίπεδο εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων όπως ο ιαματικός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός κλπ. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι Επιτροπές της Βουλής σε συνεργασία με τις περιφερειακές διοικήσεις μπορούν να πάρουν την πρωτοβουλία του συντονισμού και της παρακολούθησης της όλης διαδικασίας, όπως και την ανάληψη της θεσμικής παρακολούθησης  και του ελέγχου της πορείας των όσων συμφωνούνται και εξαγγέλλονται. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Να παράγουν πολιτικές και να ελέγχουν την υλοποίηση τους…»
Στο Ελληνογερμανικό φόρουμ που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των Προέδρων των δύο Κοινοβουλίων κυρίων Φίλιππου Πετσάλνικου και Νόρμπερτ Λάμερτ, και του οποίου το συντονισμό είχε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, συμμετείχαν από Ελληνικής πλευράς ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο Γ.Γ. Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής κ. Γ. Πυργιώτης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Χρύσα Αράπογλου και ως μέλος της ίδιας Επιτροπής η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΔΕ κ. Φ. Προβατάς, ο Πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών επιχειρίσεων κ. Γ. Τελώνης και εκπρόσωποι της Invest in Greece, της Aegean Airlines και της Olympic Air. Στη Γερμανική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. E. Burgbacher, ο Υφυπουργός Εργασίας, εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. H.-J. Fuchtel, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. T. Rachel, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Ομοσπονδιακής Βουλής κ. Κ. Brahmig και τέσσερα μέλη της ίδιας Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων της Γερμανίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη