4 Φεβ 2012

Αποκρατικοποιούμε τον Εθνικό πλούτο για να κρατικοποιήσουμε την τραπεζική χαρτούρα

του Σωτήριου Καλαμίτση
 Ήδη έχουν διατεθεί από το Δημόσιο € 155 δισ. υπό τη μορφή εγγυήσεων για τη στήριξη των τραπεζών, ώστε να διασωθούν οι καταθέσεις ιδιωτών ύψους € 180 δισ., αφού καταθέσεις ύψους € 200 δισ. περίπου είναι ήδη διασφαλισμένες και με το παραπάνω στην Ελβετία. Δηλαδή, οι έλληνες καταθέτες εγγυώνται οι ίδιοι τις καταθέσεις τους. Εκπληκτική σύλληψη.

Σημείωση1: Στους καταθέτες της Ελβετίας θα πρέπει να καταλέγονται ουκ ολίγοι εκ των ενεργεία βουλευτών, αν κρίνω από γεγονός ότι μόνον οι μισοί εξ αυτών έχουν υπογράψει εξουσιοδότηση για να ερευνηθεί η ενδεχόμενη ύπαρξη λογαριασμών στο όνομά τους. Ποιος ξέρει πόσοι από τους «απόμαχους» βουλευτές έχουν αποθέσει τα πακέτα τους στην ίδια χώρα ή σε φορολογικούς παραδείσους.
Από την άλλη μεριά οι ίδιες αυτές τράπεζες που τοποθέτησαν τις καταθέσεις τών απλών και εν πολλοίς μεροκαματιάρηδων πολιτών σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου είτε κατ’ εντολή είτε κατά παράκληση των πολιτικών λαμογίων με το αζημίωτο, θα δουν τώρα τις έναντι του Δημοσίου απαιτήσεις τους μειωμένες κατά 50%, αλλά με αναχρηματοδότηση του υπόλοιπου 50%. Αυτό εγκυμονεί νέους κινδύνους για τους καταθέτες, εξ ου και το Δημόσιο θα διαθέσει στις τράπεζες μέγα μέρος του νέου δανείου των  € 130 δισ.  Έναντι της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών με μέρος του προϊόντος του εν λόγω δανείου, θα λάβει το Δημόσιο μετοχές, ήτοι θα καταστεί μέτοχος όλων των τραπεζών. Συζητείται το αν το Δημόσιο θα λάβει μετοχές με ή χωρίς ψήφο εις αντάλλαγμα των κεφαλαιακών ενέσεων που θα κάνει στις τράπεζες. Ασφαλώς και πρέπει να συμβεί το πρώτο [κοινές μετά ψήφου μετοχές], αλλ’ ανεξαρτήτως του ποία λύση θα επιλεγεί από το εργολαβοπολιτικό κατεστημένο, το γεγονός είναι ένα: στην ουσία κρατικοποιούνται οι τράπεζες, έστω και εν μέρει.
            Από την άλλη μεριά πώς το Δημόσιο θα αποπληρώσει το δάνειο των € 130 δισ.; Μα με την εκποίηση των συμμετοχών του σε οποιονδήποτε οργανισμό  που έχει ως αντικείμενο την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου [νερό, ηλεκτρική ενέργεια, αιολική ενέργεια, υδρογονάνθρακες, ορυκτά κ.λπ.]. Καταπληκτική δεν είναι και αυτή η σύλληψη του εργολαβοπολιτικού κατεστημένου;
            Απορία: γιατί δεν αναγκάζει η κυβέρνηση τις τράπεζες να μετάσχουν στις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης του εθνικού πλούτου εις αντάλλαγμα των ομολόγων που κατέχουν; Αποκρατικοποίηση είναι και αυτή και μάλιστα προσοδοφόρος και συμφέρουσα για τις τράπεζες. Με τη διαφορά ότι αφ’ ενός δεν θα απαιτηθεί να λάβουμε τόσο μεγάλο και δυσβάσταχτο νέο δάνειο, η αποπληρωμή του οποίου θα φέρει νέα χαράτσια και εξόντωση του λαού, αφ’ ετέρου θα παραμείνει ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας στα χέρια ελληνικών τραπεζών. Αν οι τελευταίες θελήσουν να εκποιήσουν τη συμμετοχή τους σε επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας,  ασφαλώς και δεν θα την εκποιήσουν αντί πινακίου φακής. Όταν έχουν απέναντί τους ιδιώτες γνωρίζουν πώς να διαπραγματεύονται σκληρά. Όταν έχουν απέναντί τους idiots, την πληρώνει ο κακόμοιρος λαός.
Ίσως μία τέτοια ανταλλαγή να αντίκειται στους λεγόμενους κανόνες της Βασιλείας Ι, ΙΙ κ.λπ. για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Δεν πειράζει Λουκά, εσύ ξέρεις. Τραβάς μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τον τίτλο Primum Vivere και αφήνεις τους άλλους να κουρεύονται. Μόνο για την περικοπή μισθών και συντάξεων ξέρεις να απειλείς με ΠΝΠ; Ακόμη και ο Πρετεντέρης έχει καταλάβει ότι αν δεν διαπραγματευθείς σκληρά, η χώρα θα πνέει συντόμως τα λοίσθια. Και στο κάτω-κάτω την ανικανότητα του φαύλου ΓΑΠ και της φαυλεπίφαυλης παρέας του που επέσυρε τη μήνιν των υποτιθέμενων εταίρων μας, δεν θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός, ακόμη και τα ζώα που τους ψήφισαν την 04.10.2009. 
Σημείωση 2: για τα ομόλογα που απέκτησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία ελέω των διορισμένων διοικήσεων που εκτελούσαν εντολές του εργολαβοπολιτικού κατεστημένου με το αζημίωτο για ορισμένα εκ των μελών των διοικήσεων και τα οποία, ομόλογα, θα «κουρευτούν», ουδεμία υπάρχει πρόνοια. Απλώς τις συνέπειες θα υποστούν οι ασφαλισμένοι των ταμείων που θα δουν τις συντάξεις τους συρρικνωμένες και την περίθαλψή τους εξαερωμένη. Τι τον νοιάζει τον Λουκά; 
Όσο για την άλλη απειλή σου ότι θα παραιτηθείς, σε ικετεύω Λουκά γονυπετής να την πραγματοποιήσεις αμέσως. Χωρίς δεύτερη σκέψη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη