16 Φεβ 2012

Τι σόι πρωθυπουργός θα ήμουν…

Γράφει ο Σπυρίδων Σουσάνης
Αναρωτήθηκες Αντώνη τι σόι πρωθυπουργός θα ήσουν  αν έκανες πίσω και δεχόσουν αυτούς  που διέγραψες. Εγώ ερωτώ, τι σόι βουλευτές θα είναι οι διαγραφέντες αν επιστρέψουν στο απόκομμα που μετέτρεψες το κόμμα σου.
Τι σόι  ηγέτης θέλεις να λέγεσαι  όταν διαγράφεις  τις ελπίδες 800.000  ανθρώπων που στήθηκαν επί  ώρες στην  ουρά για να σε ψηφίσουν. Όταν διαγράφεις βουλευτές σου που σε στήριξαν μέχρι και σήμερα  σε προσωπικό επίπεδο και τις θέσεις σου.
Οι βουλευτές Αντώνη δεν είναι όλοι μαριονέτες. Θα έπρεπε να ήσουν περήφανος γι αυτούς και όχι για τις μαριονέτες που σε ακολουθούν.
Τις κυβιστήσεις ονομάσατε σωτηρία της πατρίδας. Τι ξέρεις που δεν ξέρουμε και έκανες στροφή 180° στις θέσεις σου. Σε απείλησαν ; Αν ναι,  γιατί παραμένεις στην θέση σου και δεν ενημερώνεις τον λαό ;  Γιατί δεν παραιτείσαι ;  Ποια είναι η διαφορά σου από Τσολάκογλου και λοιπούς της εποχής εκείνης ; 
Για την σωτηρία της πατρίδας φρόντιζαν και αυτοί..
Τι σοι πρωθυπουργός θα είσαι,  αν δεν είσαι ηγέτης και σε παρασύρουν οι σύμβουλοί σου. Ο ηγέτης δεν επιβάλλει τις απόψεις τους. Πείθει με τις πράξεις του.
Αντί να δείξεις την δημοκρατικότητα σου με το να αφήσεις  ελεύθερους  τους βουλευτές να ψηφίσουν,  το απαγόρευσες.
Αντί να χρησιμοποιήσεις προς διαπραγματευτικό όφελος την αντίσταση της Ελλάδος στην υποταγή προτίμησες να διαλύσεις ένα κόμμα που δεν σου ανήκει. Τι σου έκανε να αλλάξεις γνώμη σε όσα μέχρι χθες προσπαθούσες να πείσεις.
Έδιωξες αρχικά τους μνημονιακούς και μετά διώχνεις τους αντιμνημονιακούς.
Αυτό λέγεται σύνχιση αν κρανίω.
Απέδειξες ότι, όχι για πρωθυπουργός ούτε για αξιωματική αντιπολίτευση δεν κάνεις.
Ευτυχώς για την Ελλάδα υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση εκτός Ελλάδος όπως ο ηγέτης των πρασίνων του ευρωπαϊκού  κοινοβουλίου ΚΟΝ ΜΠΕΤΙΤ και άλλων αξιωματούχων και μη.
« Η τρόικα ζητά πράγματα τα οποία σίγουρα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση του ελληνικού πληθυσμού  » Χάνες Σβόμποτα.
Αναρωτήθηκες ποτέ πόσο περήφανη θα ήταν η γιαγιά σου με πρωθυπουργό μαριονέτα εσένα ;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη