17 Φεβ 2012

Τα νέα από τη διεθνή έκθεση τουρισμού στη Σόφια

Ημερίδα παρουσίασης της Κεντρικής Μακεδονίας στη  διεθνή έκθεση τουρισμού στη Σόφια από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιζικώστα 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Κεντρική Μακεδονία, η γη του Μ. Αλεξάνδρου» στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της Σόφιας., για την παρουσίαση της Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού.  Στην ημερίδα όπου
συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από τη Βουλγαρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας  παρουσίασε στους συμμετέχοντες τους προορισμούς και τα είδη του τουρισμού που μπορούν να βρουν στην Κεντρική Μακεδονία.
Κατά την εισήγησή του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε αναλυτικά στα είδη του θεματικού τουρισμού που καλύπτουν όλοι οι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας έμφαση στον θερινό τουρισμό, στα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα που υπάρχουν στην Μακεδονία, στον θρησκευτικό, ιαματικό και γαστρονομικό τουρισμό και στα πακέτα για εκδρομές “City Break”, τονίζοντας ιδιαίτερα τη δυνατότητα που έχουν οι επισκέπτες να συνδυάσουν την παραμονή τους στην Κεντρική Μακεδονία όποιο είδος διακοπών επιθυμούν να επιλέξουν, 12 μήνες το χρόνο.
Επίσης, επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ασφάλειας σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και πως λόγω της κρίσης, οι τιμές στα ελληνικά καταλύματα μπορούν πλέον να συναγωνιστούν τις γειτονικές μας χώρες οι οποίες λόγω των προσιτών τιμών συγκέντρωναν μεγάλο μέρος της αγοράς. Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στη Σόφια, έχουν ξεκινήσει από πέρυσι και θα διοργανωθούν και φέτος, ταξίδια εξοικείωσης για Βούλγαρους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους προκειμένου να επισκεφτούν την Κεντρική Μακεδονία και να δημιουργήσουν τουριστικά πακέτα για την περιοχή μας και ανέφερε ότι ο αριθμός των Βούλγαρων τουριστών στη χώρα μας το 2011 έφτασε τους 450.000. 


Ο κ. Τζιτζικώστας μετά το τέλος της ημερίδας παραχώρησε συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας. 

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας βρίσκεται στο http://tzitzikostas.gr/wp/?p=3175
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη