22 Φεβ 2012

Δείτε πόσο απλά είναι τα πράγματα

Μας πιπιλούσαν το μυαλό ή μνημόνιο ή χρεοκοπία. Και χθές με το Eurogroup φάνηκε το ψέμα τους. Ούτε ένα ευρώ δεν θα έρθει στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία. 
Για να δούμε ποιός κέρδισε και ποιός έχασε απο τη νέα δανειακή σύμβαση: 

Κέρδισαν:
Οι πιστωτές μας και οι τράπεζες γιατί γλυτώσαν την χρεοκοπία. Δεν μπορούμε να κηρύξουμε εξωτερική στάση πληρωμών, έστω και να θέλουμε. Με την ίδρυση του ειδικού λογαριασμού, όλα τα λεφτά του δανείου, θα πηγαίνουν αποκλειστικά και κατά προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δανειστών μας. Δηλαδή εμείς θα ζούμε, θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις, δαπάνες κτλ, αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις και έσοδα. Άν δεν μας φτάνουν τα λεφτά, τότε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέα φορολόγηση, νέα μέτρα. Δηλαδή, μια εσωτερική χρεοκοπία. Αυτό δεν θα κάναμε και αν είχαμε κηρύξει εξωτερική στάση πληρωμών; Θα ζούσαμε αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις. Δηλαδή ζούμε, μόνο εμείς ,τις συνέπειες της χρεοκοπίας, με σωσμένες και πληρωμένες τις τράπεζες. Καλό κόλπο..

απόσπασμα από άρθρο του olytmpia

και τώρα διαβάστε εδώ, πόσο έγκαιρα σας τα 'παμε στο taxalia,  το blog που σας ενημερώνει έγκαιρα, χωρίς εξαρτήσεις και σκοπιμότητες
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη