21 Φεβ 2012

Ευήθεια ή ποινικό αδίκημα;

Παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τις εξελίξεις. Μουδιάζουμε από την παγωνιά – όχι μόνο στο
σώμα , αλλά και στη ψυχή . Νιώθουμε προδομένοι ..
Αυτή τη φορά δε θα σας αφήσουμε να τα σκεπάσετε . Αυτή τη φορά δε πρέπει να ξεχάσουμε.
Δεν είμαι η γενιά του Πολυτεχνείου, είμαι η γενιά που γεννήθηκε στο Πολυτεχνείο.. Από τότε που
συνειδητοποιώ τον εαυτό μου ακούω για σκάνδαλα, ακούω για μίζες, ακούω για δωροδοκίες, για δουλειές κάτω από το τραπέζι . .. Όλα έχουν ένα
κοινό παρανομαστή : την εμπλοκή κάποιου ή κάποιων από την πολιτική ζωή. Για δικαιοσύνη τίποτα. Για απόδοση ευθυνών τίποτα. Για τιμωρία τίποτα. Και η πολιτική ζωή συνεχίζεται και η Ελλάδα μας κατέρρευσε..

Φτάνουμε στο σήμερα. Βλέπουμε τον Έλληνα να οδηγείται στην εξαθλίωση. Τη νέα γενιά χωρίς όνειρο, το συνταξιούχο χωρίς δικαίωμα στη ζωή.

Τραβάμε τη διαχωριστική γραμμή. Αυτή του ήθους και της αξιοπρεπείας . Του χθες με το σήμερα. Τη διαχωριστική γραμμή που θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Να κτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Να παραδώσουμε στα παιδιά μας την ελπίδα.

Μια απαραίτητη προϋπόθεση. Το καινούργιο δε μπορεί να κτιστεί πάνω στα συντρίμμια. Το καινούργιο πρέπει να κτιστεί σε καθαρό οικόπεδο. Ο Έλληνας πρέπει να μάθει την αλήθεια.

Ποιοι είναι αυτοί και με ποιες επιλογές μας οδήγησαν εδώ σήμερα; Τι συμφέροντα εξυπηρετούσαν; Πρόκειται για ευήθεια ή υπάρχουν ποινικά αδικήματα;

Πως τα spreads εκτινάχτηκαν μέχρι και 18 φορές επάνω, πότε αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης και τι ακριβώς έγινε με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία;

Τίθεται θέμα, όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, «Παραβίασης μυστικών της Πολιτείας» ή «Κατάχρησης Πληρεξουσιότητας»;

Ο τρόπος, η μεθόδευση, η απόκρυψη από τη Βουλή και το λαό των επονείδιστων όρων και ιδίως η υπέρβαση κάθε εντολής που είχε δώσει ο Λαός, μέσω των εκλογών του 2009, αποτελούν πολιτική πράξη ή ποινικά αδικήματα;

Ο χειρισμός των κ..κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, δεν μπορεί να περάσει αβρόχοις ποσί. Η κοινωνία βράζει . Οι Έλληνες πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή. Οφείλουμε να στηριχτούμε στους Θεσμούς . Οφείλουμε να μάθουμε την αλήθεια.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλές φορές αναφερθεί στην ανάγκη μιας και μόνης εξεταστικής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Η επόμενη Βουλή, που θα έχει την λαϊκή εντολή κάτω από τις παρούσες, τραγικές για τη χώρα, συνθήκες, οφείλει να το θέσει ως πρώτη προτεραιότητα.

Μόνο έτσι η πολιτική και οι πολιτικοί θα κερδίσουν τη χαμένη αξιοπιστία τους . Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε.

Μπακάλη Δέσποινα


dbakali.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη