27 Φεβ 2012

Η εξαγωγή κεφαλαίων και η υποκρισία των κυβερνώντων

€ 65 δισ. μεταφέρθηκαν μετά την 04.10.2009 μέχρι σήμερα από  τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό. Δηλαδή: εξήντα πέντε χιλιάδες [65.000] εκατομμύρια ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι έκαστος καταθέτης μετέφερε στο εξωτερικό € 1.000.000, τότε..
οι έχοντες και κατέχοντες που μετέφεραν χρήματα είναι 65.000. Μεταξύ αυτών και ένας βουλευτής.  Αν τα ποσά που μεταφέρθηκαν είναι μικρότερα, τότε πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδων καταθετών. Λόγω της ισχύουσας ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων, όλες αυτές οι μεταφορές είναι νομιμότατες.    
               Ο Αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κ. Νικολούδης είναι ασυγχώρητος που μίλησε για έναν βουλευτή κ.λπ., ενώ εγνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι ο νόμος τον  δεσμεύει να μην κατονομάσει τον βουλευτή και ασφαλώς αντιλαμβανόταν ότι η δήλωσή του θα πυροδοτούσε συζητήσεις και πολιτικές κοκορομαχίες δίνοντας, μάλιστα,  την ευκαιρία στο εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα να πετάξει τη μπάλα στις κερκίδες. Ουδέν κακόν, όμως, αμιγές καλού. Η ατυχής κίνηση του κ. Νικολούδη απεκάλυψε μία άκρως ενδιαφέρουσα φορολογικής φύσης παράμετρο.  
               Στον απόηχο των πολιτικών κοκορομαχιών που ακολούθησαν τη δήλωση Νικολούδη πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει με ακρίβεια ποιοί είναι όλοι εκείνοι που μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό από τον τρόμο που τους είχε προκαλέσει το ανεύθυνο δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Γνωρίζει δε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια: ποιός μετέφερε πόσα, ποιά ημέρα, από ποιά τράπεζα σε ποια τράπεζα. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που είπε ο αρμόδιος για το  «έσχες» [το «πόθεν» ουδέποτε ίσχυσε] των βουλευτών κ. Αργύρης: «Ξέρουμε ότι έγιναν πέντε κινήσεις εκείνη την ημέρα. Άρα, σύντομα θα ξέρουμε ποιος από τους πέντε είναι ο βουλευτής». Γνωρίζουν, λοιπόν, οι κυβερνητικοί και κομματικοί κουμανταδόροι ποιοί μετέφεραν και πόσα χρήματα τη συγκεκριμένη ημέρα. Εικάζω βασίμως ότι γνωρίζουν ποιός και πόσα μετέφερε κάθε ημέρα από 04.10.2009 μέχρι σήμερα, από ποιά τράπεζα και σε ποιά τράπεζα.
               Τα πελώρια ερωτήματα, λοιπόν, που τίθενται και περιμένουν  απάντηση από τα άκρως αισθητικά κυβερνητικά παχύδερμα  είναι:
                  1] Ελέγχθηκαν όλοι όσοι μετέφεραν στο εξωτερικό χρήματα ως προς το αν τα χρήματα αυτά, ανεξαρτήτως ποσού, είχαν νομίμως αποκτηθεί και φορολογηθεί;
              2] Αν ελέγχθηκαν, πόσα από αυτά τα χρήματα είχαν νομίμως αποκτηθεί και φορολογηθεί;
                  3] Για τα μη νομίμως κτηθέντα ή μη φορολογηθέντα, τί ποσό φόρων και προστίμων επιβλήθηκε; Πόσοι φόροι/πρόστιμα εισπράχθηκαν;        
               Δεν αρκεί να απευθύνεις εκκλήσεις σε όσους μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό να τα επαναφέρουν στην Ελλάδα. Είσαι τόσο αναξιόπιστος, ώστε δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν οι εκκλήσεις σου ευήκοα ώτα. Αφού, λοιπόν, τα χρήματα θα μείνουν έξω, πες μας τουλάχιστον τί έκανες για να φορολογήσεις όσα από αυτά είναι αφορολόγητα. Γι’ αυτό δεν έφτιαξες τόσους νόμους που έχουν καταλύσει οποιοδήποτε απόρρητο; Ή μήπως δεν τολμάς να εφαρμόσεις τους νόμους σου στους έχοντες και κατέχοντες, εξ ου και εξαπολύεις φοροεπιδρομές στους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους πονηρέ μικροπολιτευτή της δεκάρας; Απλά πράγματα. 

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη