10 Φεβ 2012

Γεμίσαμε πάλι αντιμνημονιακούς

Ποιός Κολοκοτρώνης, ποιός Καραϊσκάκης, ποια Μπουμπουλίνα, ποιός Αθανάσιος Διάκος. Πάνε αυτοί, τους έσβησε η ιστορία (όπως σβήστηκαν οι κόκκινες γραμμές των κομμάτων απέναντι στους δανειστές μας) γιατί πλέον έχουμε νέους εθνικούς ήρωες. Πιο σύγχρονους. Πρόκειται για τον...
Γιάννη Μανώλη, τον πρώην υφυπουργό Ανεργίας Κουτσούκο, την Αράπογλου, τον Κακλαμάνη και  τόσους άλλους που ξαφνικά ύψωσαν το λάβαρο της επανάστασης απέναντι στους κακούς τροϊκανούς που θέλουν να πιουν το αίμα του ελληνικού λαού.

Ο λόγος που "πράσινοι" και "γαλάζιοι" παριστάνουν τους επαναστάτες χωρίς αιτία είναι προφανής. Έρχονται εκλογές και θέλουν να πηγαίνουν στις εκλογικές τους περιφέρειες χωρίς να κινδυνεύουν ότι θα τους έρθει κατακούτελα το άπαχο γιαουρτάκι και το φρέσκο αυγό. "Εμείς είμαστε μαζί σας και για αυτό αποχωρήσαμε" θα λένε στα καφενεία, πιστεύοντας ότι ο κόσμος συνεχίζει να τρώει κουτόχορτο και αναζητά πρόσκαιρους ήρωες.

Μόνο που ο κόσμος ξύπνησε και πλέον θυμάται. Δεν ξεχνά πως όλοι αυτοί οι ψευτόμαγκες έχουν ήδη βάλει την υπογραφή τους σε Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο, υποθηκεύοντας τη ζωή τη δική μας αλλά και των παιδιών μας πριν από περίπου δυο χρόνια. Τα όσα ακολούθησαν και βιώνουμε σήμερα ήταν απλά φυσικό επακόλουθο.
Τα... προσεχώς που λένε και στον κινηματογράφο.

Είτε λοιπόν ψηφίσουν είτε όχι τα νέα μέτρα, δεν ενδιαφέρει καθόλου  τον κόσμο. Αν ο Παπαδήμος και οι λοιποί βρουν τα σκούρα, τα περνούν με νομοθετική πράξη και η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος.

Για αυτό όλοι αυτοί οι όψιμοι αντιμνημονιακοί και αντιστασιακοί κατά της Τρόικας ας αφήσουν στην άκρη τα... σάπια και ας σοβαρευτούν. Γιατί αν ήταν πραγματικοί μάγκες και τιμούσαν την υπογραφή τους θα είχαν ήδη παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα.

Αλλά γιατί να το κάνουν; Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι τη σήμερον ημέρα να βρεις δουλειά; Αφήστε που ως νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με μόλις 500 ευρώ ενώ σήμερα εισπράτουν ακούραστα μερικές χιλιάδες ευρώ. Κορόϊδα είναι; Αυτοί όχι, εμείς που τους ψηφίσαμε όμως...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη