9 Φεβ 2012

Η επίσημη ανάλυση της ΝΔ για τη συμφωνία των πολ. αρχηγών.

- "Διαπραγμάτευση για Πρώτη Φορά!" είναι ο τίτλος της ανάλυσης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος
- Τι αναγράφει για τη μείωση του 22% που αφορά ΜΟΝΟ στους νεοπροσλαμβανόμενους.
Το κείμενο έχει ως εξής:

Η αταλάντευτη και σθεναρή στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά σε όλη τη διάρκεια των επώδυνων και σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, παρά την χωρίς προηγούμενο δυσχερή θέση που έχει βρεθεί η χώρα, απέδειξε ότι όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο υπάρχει και αποτέλεσμα.

Σε αντίθεση με όλους αυτούς οι οποίοι :

ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν και επί μια διετία είχαν μετατραπεί σε θλιβερούς κομιστές ανεπιτυχών μέτρων, που οδήγησαν την οικονομία στο χείλος του γκρεμού, την Ελλάδα σε διεθνή αναξιοπιστία και την κοινωνία σε απόγνωση,

· αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και ανίκανοι να αναχαιτίσουν την ύφεση που βαθαίνει από τις δικές τους επιλογές και ήδη καταδικάζει στην ανεργία πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας,

· που δημοσίως ομολογούν ότι ούτε καν διάβασαν το μνημόνιο πριν το ψηφίσουν, και συνεχίζουν αμετανόητοι να θέλουν να διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού,

η Νέα Δημοκρατία επέβαλε:

για πρώτη φορά να γίνει διαπραγμάτευση επί της ουσίας των προτεινόμενων μέτρων,
να ληφθούν υπ’ όψιν οι ανάγκες των χαμηλοσυνταξιούχων που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη μνημονιακή πολιτική,
να αποτραπούν μέτρα νέας φορολογικής καταιγίδας που θα συνιστούσε την ταφόπλακα της οικονομίας και εντέλει
να αποτραπεί η καταστροφική εξέλιξη της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, που θα γυρίσει την Ελλάδα πενήντα χρόνια πίσω.

Παρά την παραπλανητική «φιλολογία» που αναπτύσσουν διάφορα κέντρα ότι η διαπραγμάτευση δεν είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, για να καλύψουν την καθολική αποτυχία της πασοκικής διαχείρισης και του Γ. Παπανδρέου, τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής στρατηγικής του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρα και απτά:

· Η μείωση κατά 22%, αφορά μόνο στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους, μέτρο αναμφίβολα επώδυνο, αλλά δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα κλιμάκια.

Διασώζονται ο 13ος και 14ος μισθός.
Περιορίζονται στο μισό της αρχικής απαίτησης οι μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις και εξαιρούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Δεν αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες, γεγονός που θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή (αύξηση στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε 16 φόρους στα ακίνητα, στους φόρους μεταβίβασης και γονικών παροχών) και θα διέλυε ό,τι απέμεινε στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.
Για πρώτη φορά δεν προβλέπονται νέοι φόροι.

Αυτή είναι η αδιάψευστη αλήθεια και δεν είναι δυνατόν να παραμορφωθεί από αυτούς που φέρουν την ευθύνη για το τραγικό σημείο που έφθασε η χώρα και η οικονομία. Είναι πρόκληση όσοι απέτυχαν παταγωδώς, όσοι αγνοούν τη λέξη διαπραγμάτευση να εμφανίζονται όψιμοι τιμητές μιας προσπάθειας να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί τούτη την ύστατη στιγμή πριν από την ελεύθερη πτώση στο κενό. Θα έπρεπε να είχαν επιλέξει τη σιωπή, για να διασώσουν τουλάχιστον την πολιτική τους αξιοπρέπεια.

Η Νέα Δημοκρατία, σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να επιδιώκει, χωρίς να ενδίδει σε πιέσεις, τη μέγιστη δυνατή επιτυχία προς όφελος της χώρας και των πολιτών.

Και διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι πολύ σύντομα, με τη δική τους ψήφο στις επερχόμενες εκλογές, θα ξεκινήσει τον τιτάνιο αγώνα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας για να κερδίσουμε και πάλι την αισιοδοξία και την εθνική μας αυτοπεποίθηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη