19 Φεβ 2012

Μικροεπεισόδια και προσαγωγές στο Σύνταγμα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο συλλαλητήριο κατά του μνημονίου. Κλειστές είναι οι Λ. Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας έως την Σέκερη.



Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο συλλαλητήριο κατά του μνημονίου. Κλειστές είναι οι Λ. Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας έως την Σέκερη.





Συγκεκριμένα τα επεισόδια ξεκίνησαν από τη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου και συνεχίστηκαν στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.





Φωτιές μπήκαν σε κάδους απορριμμάτων επί της πλατείας Συντάγματος, ενώ υπήρξε μικρής έκτασης πετροπόλεμος μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν, ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές.





Μπροστά από τη Βουλή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, διαδηλωτές, καθώς και οι αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές.





Νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε σε 60 προσαγωγές προληπτικού χαρακτήρα, πριν από την έναρξη των συγκεντρώσεων, υπό τον φόβο επεισοδίων.





Ομάδες της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., προσήγαγαν από διάφορα σημεία της Αθήνας συνολικά 60 ατομα, τα οποία οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, για εξακρίβωση στοιχείων.





Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν βρεθεί αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και το πιθανότερο είναι οτι οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι μετά το πέρας της συγκέντρωσης.





Το νέο συλλαλητήριο έχει οργανωθεί από το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Αγανακτισμένους κατά του Μνημονίου.





Στο Σύνταγμα έφτασε και η μοτοπορεία των Αγανακτισμένων, η οποία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα από την πλατεία Καραϊσκάκη.





Το πρωί περίπου 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.





Η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.





Εκλεισαν σταθμοί του μετρό


Κλειστός είναι από τις 15.30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Λίγο πριν από τις 16.00 έκλεισαν και οι σταθμοί στο Μοναστηράκι και το Πανεπιστήμιο, ενώ σύντομα αναμένεται να κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.





Παράλληλα, στο Μοναστηράκι εκτός από τον σταθμό του μετρό, κλειστός είναι και ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.





Εκπρόσωποι των εργαζομένων του Μετρό και της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλαν επίσης την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να κλείσει προληπτικά τους σταθμούς του Μετρό στο Μοναστηράκι, το Πανεπιστήμιο και το Σύνταγμα και να προχωρήσει σε προσαγωγές, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή αυταρχισμό και όργιο αστυνομοκρατίας που στόχο έχει να εμποδίσει τον κόσμο να διαδηλώνει ειρηνικά».





Συλλαλητήριο και στην Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενάντια στα νέα μέτρα του μνημονίου και στην τρόικα.





Το συλλαλητήριο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετέχουν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας
Ethnos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη