17 Φεβ 2012

Στους δήμους η αρμοδιότητα των parking και λεωφορειολωρίδων


Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα τα Γραφεία του ΣΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συζήτησε θέματα αρμοδιότητας του ΣΑΣΘ.  Ο κ.  Γ. Μαγκριώτης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενημέρωσε τα μέλη του ΣΑΣΘ ότι:


«Έχει προετοιμαστεί τροπολογία και τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή, για τον ορισμό αρμοδιότητας στους δήμους parking και λεωφορειολωρίδων.

Με την μεταφορά της αρμοδιότητας για τη μελέτη και κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων ή άλλων χρήσεων, των υπόγειων διαβάσεων που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των υπέργειων εγκαταστάσεων και της διαμόρφωσης επίγειων χώρων ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των Δήμων Αθήνας Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Επίσης με τη μεταφορά της αρμοδιότητας καθορισμού των οδών ή των λωρίδων κυκλοφορίας αποκλειστικής κυκλοφορίας Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους Δήμους απλοποιείται και γίνεται ταχύτερη η διαδικασία καθορισμού οδών ή λωρίδων κυκλοφορίας.

Ειδικότερα για τις λεωφορειολωρίδες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης έχει συνταχθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση και το ΥΠΥΜΕΔΙ έχει προχωρήσει τις διαδικασίες χρηματοδότησης της κατασκευής τους με προϋπολογισμό 550.000€ από την ΕΔΑ Μεταφορών.

Τέλος έκανε αναφορά στην προοπτική μετεξέλιξης του ΣΑΣΘ, στη συνεργασία του ΣΑΣΘ με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για θέματα επεκτάσεων Μετρό και της ωρίμανσης των έργων στη Θεσσαλονίκη, και  ενημέρωσε ότι είναι έτοιμη η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΣΘ η οποία υπογράφεται την επόμενη εβδομάδα».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη