21 Φεβ 2012

To μνημόνιο καταργεί και το ΑΣΕΠ

Τι και αν με τον πρόσφατο νόμο όλες οι προσλήψεις των ΑΕ ΝΠΙΔ του ΚΡΑΤΟΥΣ υπάχθησαν στον έλεγχο του ΑΣΕΠ, η ΕΛΛΑΔΑ δεν αλλαζει. ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ.
Στο υπο κατάθεση νομοσχέδιο για.. την  «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ (ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/28/ΕΚ) – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ (ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/30/ΕΚ)» (http://www.opengov.gr/minenv/?p=3731) προβλέπεται μεταξυ άλλων στο ΑΡΘΡΟ 11 η σύσταση ΚΡΑΤΙΚΗΣ εταιρείας «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.». Ενώ θα περίμενε κάποιος οι θέσεις να καλυφθούν ξεκάθαρα με διαδικασίες ΑΣΕΠ αντ αυτού έχουμε το παρακάτω:
 
"β) Η Εταιρεία στελεχώνεται με προσωπικό με σύμβαση εργασίας, αορίστου και ορισμένου χρόνου, στελέχη με σύμβαση έργου και δικηγόρους με σύμβαση έμμισθης εντολής, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αποκλειστικά με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 11 του ν. 3833/2010 (Α’ 40), όπως ισχύει. Με τον Κανονισμό της παρ. 7 μπορεί να συνιστώνται έως είκοσι (20) θέσεις επιστημονικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και έως πέντε (5) θέσεις διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού. Η πλήρωση των θέσεων αυτών γίνεται με δημόσια πρόσκληση εκ μέρους της Εταιρίας, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. με την οποία καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι, οι προϋποθέσεις, η σχετική διαδικασία, καθώς και τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων για την επιλογή. Η επιλογή γίνεται από τριμελή επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας. Η διαδικασία επιλογής για τις θέσεις του ως άνω προσωπικού υπόκειται σε κατασταλτικό έλεγχο νομιμότητας από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Οι αποδοχές και οι κάθε είδους αποζημιώσεις του προσωπικού καθορίζονται με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά από πρόταση του Δ.Σ. της Εταιρείας."
 
Τι και αν υπάρχει κατασταλτικός έλεγχος αν οι διαδικασίες καθορισθούν απο μια ΑΕ καταλαβαίνουμε τι θα γίνει....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ.......
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη