12 Μαρ 2012

Παναγιώτης Ψωμιάδης: 10 χρόνια κατασυκοφάντησης

Σχετικά με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε για το θέμα των μικρών έργων μέχρι 45.000 ευρώ και τα σχετικά δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τα τελευταία χρόνια δέχομαι μια πρωτοφανή ενορχηστρωμένη επίθεση κατασυκοφάντησης από σκοτεινά πολιτικο-δημοσιογραφικά κέντρα. Για μία ακόμη φορά αυτά τα κέντρα βρίσκονται σε παροξυσμό.

Σειρά έχουν τα μικρά έργα μέχρι 45.000 ευρώ, για τα οποία δεν έχω καμία απολύτως ευθύνη. Τόσο ο Διονύσης Ψωμιάδης και τα μέλη της αρμόδιας νομαρχιακής επιτροπής όσο και οι εργαζόμενοι έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας. Και είμαστε μαζί τους. Πεντακόσια μικρά έργα τα οποία δεν εκτέλεσαν «ημέτεροι» αλλά 110 διαφορετικοί εργολάβοι, ελέγχθηκαν δε από Ελεγκτικό Συνέδριο.

Εδώ και δέκα χρόνια έχω συκοφαντηθεί όσο κανείς άλλος, όμως δεν έχει αποδειχθεί τίποτε. Όλα έχουν καταρρεύσει στη Δικαιοσύνη. Θυμίζω:
·        Ο Άρειος Πάγος δέχθηκε την αναίρεσή μας και ακύρωσε την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για το θέμα των προστίμων
·        Ο εισαγγελέας έχει ήδη κάνει απαλλακτική πρόταση επί της δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για τη μεταφορά μαθητών όπου και εδώ ακολουθήσαμε μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα, μια πρακτική που υιοθέτησαν και οι κυβερνήσεις των δύο τελευταίων ετών (του ΠΑΣΟΚ)!
·        Υπάρχει ήδη απαλλακτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το θέμα της λίμνης Κορώνειας, όπου είμαστε ο μοναδικός φορέας από τους συναρμόδιους που έπραξε στο ακέραιο αυτό που του αναλογεί.
·        Υπάρχει αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Σιάννη. Κατέρρευσαν οι συκοφαντίες. 
·        Υπάρχει αθωωτική απόφαση για τις κεραίες του Χορτιάτη. Κατέρρευσαν οι συκοφαντίες.
·        Υπάρχει αθωωτική απόφαση για της αμμοληψίες στον Αξιό ποταμό. Κατέρρευσαν οι συκοφαντίες.
·        Υπάρχει αθωωτική απόφαση για το θέμα του γηροκομείου Μπαλτουμά. Κατέρρευσαν οι συκοφαντίες.
·        Υπάρχει αθωωτική απόφαση για το θέμα της λειτουργίας υπόγειου πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Κατέρρευσαν οι συκοφαντίες.

Δεν είναι δυνατόν να ασκούνται διώξεις με βάση ένα πόρισμα της Οικονομικής Επιθεώρησης το οποίο εκδόθηκε χωρίς να έχουν ακουστεί οι απόψεις μας, χωρίς να έχει εξεταστεί το αποδεικτικό υλικό! Για ένα θέμα, μάλιστα, για το οποίο ακολουθήσαμε μια πρακτική που ακολουθούσαν όλοι οι Νομάρχες.
Γιατί επιλεκτικά στο στόχαστρο ο Ψωμιάδης;
Δεν πρέπει να υπάρξει το τεκμήριο της αθωότητας;

Είναι τυχαίο ότι οι διώξεις εναντίον μου γίνονται πρωτοσέλιδο, ενώ οι απαλλακτικές αποφάσεις αποσιωπούνται;
Είναι τυχαίο ότι κανείς δημοσιογράφος δεν εγκαλεί τον διορισμένο Περιφερειάρχη ο οποίος συνεχίζει να αγνοεί προκλητικά την αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου και με κρατά σε αργία για πολιτικούς λόγους;
Είναι τυχαίο ότι μετά από μένα στο στόχαστρο των δικομανών μπήκε και ο Διονύσης;

Γιατί, λοιπόν, τόση εμμονή με τον Ψωμιάδη; 
Είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να με φιμώσουν, ακόμη και μέσα από τον δικό μου ιδεολογικό χώρο. Ενοχλούνται γιατί συνεχίζω να μιλάω για την Πατρίδα, για την Ελλάδα, για τη Μακεδονία, για την Ορθοδοξία, για το λαό. Όμως, ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά κατά της μνημονιακής πολιτικής, χωρίς κωλοτούμπες, γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι η εξαθλίωση του λαού μας είναι μονόδρομος.
Γνωρίζω από πού κατευθύνονται και τι οδηγίες παίρνουν. Γνωρίζω τη στιχομυθία σε συγκεκριμένο χώρο, όπου οι πληροφορίες μου λένε ότι ειπώθηκε στεγνά «πρέπει να τον πεθάνουμε».

Θα σταθώ όρθιος. Δεν πρόκειται να λυγίσω. Ας μη με προκαλούν, γιατί κάποιοι από αυτούς θα χάσουν τον ύπνο τους.
Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης, ο κόσμος της Μακεδονίας τους έδωσε την απάντηση και το 2002, και το 2006, και το 2010 με ποσοστά πάνω από 50%!
Είμαι βέβαιος ότι και πάλι θα δικαιωθώ. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη