2 Μαρ 2012

Η κατρακύλα της ιστορικής ΑΕΚ συνεχίζεται...


Από τα... χίλια κύματα χρειάστηκε να περάσει η μεταγραφική υπόθεση του Κώστα Μανωλά μέχρι να κλείσει ομαλά χθες το βράδυ, μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα! Ο 20χρονος στόπερ θα προπονείται από σήμερα κάτω από τις οδηγίες του Ισπανού προπονητή, Χουάντε Ράμος, με τη φανέλα της Ντνιέπρ και η ΑΕΚ θα συνεχίσει τον δικό της Γολγοθά, πλουσιότερη κατά 500.000 ευρώ, αλλά
κατά πολύ φτωχότερη στο πόστο του κεντρικού αμυντικού, αφού απέμεινε με τους Δέλλα, Μπουγαΐδη και Χέλγκασον...
Ολοήμερο... θρίλερ, λοιπόν, πάνω από συμβόλαια αγοραπωλησίας του ποδοσφαιριστή επειδή η ΑΕΚ επιχείρησε να «πετάξει από το παιχνίδι» του κέρδους την προηγούμενη ομάδα του νεαρού στόπερ, τον Θρασύβουλο Φυλής! Για την ακρίβεια, ο Αρναρ Γκρέταρσον, λειτουργώντας κατ' εντολήν Ανδρέα Δημητρέλου, ζήτησε να εμφανίσουν η Ενωση και η Ντνιέπρ ως τιμή πώλησης το ποσό των 100.000 ευρώ και να «περάσουν» οι υπόλοιπες 600.000 ευρώ σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο θα έδινε το δικαίωμα στην ουκρανική ομάδα να αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την αγορά κάθε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ηταν ένα «τρικ» που θα αχρήστευε επί της ουσίας τη μεταπωλητική ρήτρα του 30% που διατηρούσε ο Θρασύβουλος από την ημέρα που φόρεσε ο Κ. Μανωλάς την κιτρινόμαυρη φανέλα!
Ακριβώς εκεί οι Ουκρανοί «όρθωσαν απαγορευτικό» και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν αυτή την «οδό» κάνοντας λόγο για διάτρητες διαδικασίες και για μπλεξίματα με την ΟΥΕΦΑ στην περίπτωση που «κυνηγούσε» την υπόθεση ο Θρασύβουλος.
Στενοί δεσμοί
Αρνητικός ήταν και ο Στέλιος Μανωλάς, αφού συνδέεται με «στενούς δεσμούς» φιλίας με τους ανθρώπους του Θρασύβουλου τα τελευταία χρόνια και κυρίως από την ημέρα που πήγε στην ομάδα της Φυλής τον γιο του, Κωνσταντίνο.
Τελικά, αργά το βράδυ η διοίκηση Δημητρέλου «έκανε πίσω» και μίλησε με τη διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας με την οποία συμφώνησε να της δώσει 100.000 ευρώ. Αλλο ένα «πακέτο» της τάξης των 100.000 ευρώ μοιράστηκε στους μάνατζερ κι έτσι η ΑΕΚ θα καρπωθεί απ' αυτήν τη μετακίνηση μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ο επίλογος της μεταγραφής Μανωλά στην Ντνιέπρ θα γραφτεί και τυπικά σήμερα, αφού πρώτα φθάσουν στην Αθήνα οι εγγυητικές τραπέζης του ουκρανικού συλλόγου κι όχι από θυγατρική εταιρεία της ομάδας, όπως υποστήριζε ο Ανδρέας Δημητρέλος ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει η άλλη πλευρά.
Οπως και να 'χει, το ξεπούλημα στην ΑΕΚ συνεχίστηκε με τρόπο ντροπιαστικό για την ιστορία της πολύπαθης ομάδας...
Δημητρέλος
«Να μάθει ο κόσμος την αλήθεια»
Την προσεχή Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει τελικά συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Δημητρέλος.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ σε χθεσινές δηλώσεις του προανήγγειλε ότι «θα μιλήσω ανοικτά στον κόσμο γιατί πρέπει να μαθαίνει την αλήθεια και την πραγματικότητα», ενώ παραδέχθηκε για τον Χάρη Οικονομόπουλο ότι «μπορεί να ενοχλήθηκε από τα οικονομικά στοιχεία που του δόθηκαν από την ΠΑΕ» στο πλαίσιο των εγγυήσεων που ζήτησε ο α΄ αντιπρόεδρος της Ενωσης για την εκταμίευση του δανείου των 2 εκατ. ευρώ (που έπεσε στις 550.000 ευρώ)!
Επίσης, ο Αν. Δημητρέλος αναφερόμενος στον Ν. Νοτιά ομολόγησε ότι «δεν ξέρω αν είναι άφαντος, εγώ πάντως δεν έχω μιλήσει μαζί του και δεν γνωρίζω καν αν θα έρθει στην Ελλάδα»!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΑΤΣΗΣ www.ethnos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη