16 Μαρ 2012

Ποτέ δεν υπήρξε αντισημίτης ο Μάκης Βορίδης

Οι Εβραίοι αρέσκονται να κάνουν επίδειξη δύναμης, εξασφαλίζοντας δηλώσεις συμμόρφωσης, από τους πολιτικούς όλου του κόσμου, οι οποίοι -αναγκαστικά- τις "υπογράφουν". Αν μπορούν, ας κάνουν κι αλλιώς! Αυτή είναι η απλή πραγματικότητα. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων, που..
είχαν αντισημιτική ρητορική, όσο δεν είχαν δύναμη και δεν ασχολούνταν μαζί τους οι Εβραίοι. Δεν υπάρχει παράδειγμα όμως πολιτικού, που να έφτασε ψηλά και να συνέχισε τις κορώνες. Όσο πιό ψηλά τόσο πιό καλά (λόγια για τον σιωνισμό), είναι το σύνθημα. Και το αντίστροφο. 

Ο Μάκης Βορίδης όμως, δεν υπήρξε ποτέ αντισημίτης -το αντίθετο μάλιστα!-, δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ -παρά το γεγονός ότι πάντα ήταν δεινός ρήτορας- τα συνομωσιολογικά σενάρια, ότι "οι Εβραίοι φταίνε για όλα", που αρέσουν σε πολύ κόσμο, ο οποίος δεν μπορεί να ερμηνεύσει τις παγκόσμιες ανακατάξεις.

Τον αδικούν κατάφωρα λοιπόν, με ένα άρθρο στη Haaretz, γεμάτο ψέμματα και ανοησίες. Ε, προφανώς υπάρχουν και Εβραίοι ανόητοι, δεν είναι "προνόμιο" κανενός λαού η ανοησία.
Ο ίδιος απάντησε με σαφήνεια (εδώ η απάντηση), αλλά αδιάψευστος μάρτυρας είναι μια συνέντευξή του, σε ανύποπτο χρόνο, στις 29 Φεβρουαρίου του 2004, όταν ήταν πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Λέει χαρακτηριστικά:

Ο πολιτικός σας λόγος δεν θίγει το ζήτημα του σιωνισμού.
Καλό είναι πριν διαπραγματευτούμε οποιοδήποτε ζήτημα να το ορίζουμε. Ο σιωνισμός τι είναι σε τελική ανάλυση; Ο εβραϊκός εθνικισμός. Οι σιωνιστές τι έπραξαν; Την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Εάν αυτό το οποίο καταγγέλλεται μέσω της λέξης σιωνισμός είναι η επέμβαση του Ισραήλ στα εσωτερικά των άλλων κρατών ή η γενικότερη επιρροή του Ισραήλ στην παγκόσμια πολιτική λόγω της επίδρασης στην πολιτική των ΗΠΑ, εγώ θα έλεγα ότι συμφωνώ. Έχουμε όμως ένα πρόβλημα που θα ήταν το ίδιο αν η επιρροή αυτή είχε οποιαδήποτε άλλη εθνική προέλευση. Αν αυτή η επιρροή ήταν Ιαπωνική, Γερμανική, Γαλλική κ.α. η αντίδρασή μου θα ήταν ίδια. Δεν φορτίζομαι ανάλογα με την εθνική προέλευση του οποιουδήποτε φορέα πίεσης.
Δεν συμφωνείτε δηλαδή με την «συνήθη εθνικιστική οπτική» που θέλει τον εβραϊσμό - από καταβολής κόσμου - να συνωμοτεί εναντίον του Ελληνισμού;
Κοιτάξτε, εγώ αυτές τις συνωμοσιολογίες δεν τις πολυκαταλαβαίνω, ούτε ασχολούμαι. Σε τελευταία ανάλυση, ειδικά υπό συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κανείς δεν βρίσκεται στο παραβάν του εκλογικού τμήματος μαζί με τον ψηφοφόρο. Τόσα χρόνια ψηφίζω και δεν είδα κανέναν ραβίνο δίπλα μου στην κάλπη να με ελέγξει για το τι θα στηρίξω με την ψήφο μου. Οι Έλληνες τόσα χρόνια θα μπορούσαν να έχουν δώσει τις δικές τους απαντήσεις στα προβλήματά τους, όπως - εν πολλοίς - το πράττουν οι Γάλλοι, οι Ελβετοί, οι Νορβηγοί, όπως το έπραξαν οι Αυστριακοί και όπως το πράττουν όλοι οι αγωνιζόμενοι λαοί.
Αντί για αυτό, βρήκαν καταφύγιο και εύκολες λύσεις στις συνωμοσιολογίες που απαλλάσσουν, όποιον τις λέει, από τις προσωπικές του ευθύνες. Η στιγμή της ψήφου είναι η στιγμή της προσωπικής ευθύνης. Εδώ στην Ελλάδα, από την μια μεριά μας αρέσει να τα ρίχνουμε στις αόρατες δυνάμεις - σιωνισμός - ή στην παντοκρατορία των ΗΠΑ, αλλά στην τελευταία ανάλυση πάμε και ψηφίζουμε σε ποσοστό 90% τους βασικούς εκπροσώπους του διεθνισμού, της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης. Εκεί ποιος μας φταίει;


δείτε τη συνέντευξη εδώ: http://www.metopo.gr/article.php?id=691 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη