14 Μαρ 2012

Χοντρός - Λιγνός

του Σωτήριου Καλαμίτση
 Το δίδυμο της συμφοράς θα είναι έτοιμο την Κυριακή το βράδυ. Ο ένας μονομάχος περιμένει υπομονετικά από την 29.11.2009 να στηθούν κάλπες για να πρωθυπουργεύσει επί κεφαλής της γαλάζιας αγέλης. Ο άλλος θα ξεπηδήσει την 18.03.2012 με πανηγυρισμούς, ζουρνάδες και νταούλια από τις πράσινες κάλπες, στις οποίες θα..
συρρεύσουν εις φάλαγγα κατά δεκάδας οι πράσινοι βολεμένοι ή σαλεμένοι.
            Φημολογείται πολύ έντονα ότι τα πολιτικά καλλιστεία στήνονται για την 07.05.2012, λίγο πριν από τη Eurovision. Πολιτικά καλλιστεία αποκάλεσε, προσφυέστατα, η Naomi Klein τις εκλογές που διεξάγονται σε χώρα από την οποία έχει περάσει ο τυφώνας ΔΝΤ, αφού δεν υπάρχουν εκεί πλέον πολιτικά προγράμματα πέρα από το πρόγραμμα λιτότητος και εξαθλίωσης που έχει επιβάλει το ΔΝΤ. Ξέρει αυτή ως ειδική των ειδικών επί του ΔΝΤ.
            Θα ανέβουν, λοιπόν, στην πασαρέλα ο χοντρός και ο λιγνός ανεμίζοντας τα πιστοποιητικά φιλοδυτικών φρονημάτων που ήδη έχει εκδώσει η εν Αθήναις πρεσβεία των ΗΠΑνθρώπων. Όσο για προγράμματα, τα έχουν ήδη ψηφίσει στη Βουλή από κοινού και είναι πασίγνωστα. Θα έχουμε, λοιπόν, να διαλέξουμε μεταξύ δύο σφαγέων τον πιο ευειδή. Τον ήδη ανεπτυγμένο από τη μία ή αυτόν που θέλει να αναπτυχθεί  από την άλλη. Έτσι υπαγορεύουν οι δανειστές μας. Απαγορεύεται άλλη επιλογή.
               Το κούρεμα ομολόγων, συντάξεων και μισθών θα συνεχίζεται αμείωτο και μετά τις εκλογές. Ο κουρέας Κουτρουμάνης, ναι αυτό ο πολιτικός αστέρας που αποφάσισε να δίνει επιδόματα στις αδελφές, αναιρεί κάθε μέρα αυτά που είχε πει την προηγούμενη και μάλιστα με εντολή εξωτερικών κέντρων. Δεν αισθάνεται την ξεφτίλα. Ανθρωπάκι μαθημένο τόσα χρόνια να το φτύνουν και να νομίζει πως ψιχαλίζει. Το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχός του. Έχω ήδη μαγνητοσκοπήσει τον Κουτρουμάνη και θα μοντάρω πάνω στην εικόνα του τη φωνή τού γαλάζιου διαδόχου του μήπως και βρω κάποια διαφορά. Μάταιο το κόβω, αλλά την προσπάθεια θα την κάνω.
               Τι θα μας υποσχεθούν άραγε οι δύο αρχηγοί για να αποσπάσουν την ψήφο μας; Από συνθήματα έχουν στερέψει. Ούτε αλλαγή, ούτε εκσυγχρονισμός, ούτε μεταρρύθμιση, ούτε επανίδρυση. Κάτι ψελλίζουν για ανάπτυξη. Μάλλον θα διαλύσουν την κοινωνία και μετά θα αναπτύξουν τους επιχειρηματίες.
               Ο Πρόεδρος της ΓΣΣΕ διαπίστωσε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την καταβαράθρωση των μισθών και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και μας ενημέρωσε σχετικώς. Φοβερός ιατροδικαστής. Επιτέλεσε το καθήκον του στο ακέραιο. Μήπως τροποποιήθηκε το καταστατικό της ΓΣΣΕ και μου ξέφυγε; Είναι που είναι παράρτημα της κυβέρνησης-κόμμα, δεν θα με εξέπληττε, αν γινόταν προσάρτησή της στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία.
               Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ σιωπά. Χαμογελάει βλέποντας επί τέλους να γίνονται πράξη όσα προσπαθούσε χρόνια το «συνδικαλιστικό όργανο των εργοδοτών» [εξαίρετο παράδειγμα οξύμωρου σχήματος] και ο Μάνος της απόΔρασης.
               Οι Υπουργοί στις θέσεις τους, το ίδιο οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι. Οι μετακλητοί σύμβουλοι με τους παχυλούς μισθούς συν-βολεύονται. Τα φερἐφωνα του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος πανηγυρίζουν για το κούρεμα και την αύξηση του χρέους. Το λιβάνι πάει σύννεφο στους κουρείς του ελληνικού κοπαδιού. Οι αντιρρησίες χαρακτηρίζονται γραφικοί και μπαίνουν στο περιθώριο. Τίποτε δεν κινείται. Δεν έχουν να επιδείξουν ούτε ένα επίτευγμα τριάντα χρόνια τώρα. Οι ίδια ουρές στο ΙΚΑ, τα ράντζα πάντοτε στα νοσοκομεία, το φακελάκι στον ασκούντα πάσης φύσεως εξουσία επίορκο λειτουργό, η παράβαση των κανόνων καθημερινό βίωμα. Κάποια εξαίρεση γίνεται με μικρολαμόγια που συλλαμβάνονται για εκβίαση, χρηματισμό, φοροδιαφυγή. Τα αρχιλαμόγια, όμως, στο πόστο τους. Θα παραστούν, λέει, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο. Δεν φοβούνται. Βαρύ και ανθυγιεινό το επάγγελμά τους, αλλά ο επαγγελματισμός τους απαράμιλλος. Πληρώνουμε 20.000 πραιτωριανούς, μην τυχόν και τους ματιάσει κανείς. Γιατί να φοβηθούν;    
                Τελικά είμαι τόσο ζώο όσο φαίνομαι; 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη