27 Μαρ 2012

Επιτέλους έγινε κάτι σωστό στην Ελλάδα

Όπως γράψαμε πολλές φορές στο taxalia, τα χάλια αυτής της χώρας οφείλονται στην πληθώρα νόμων, που απλά στραγγαλίζουν την δράση. Δεν είναι κατανοητό στους πολλούς ακόμη, αλλά θα το κατανοήσουν σιγά-σιγά. Προκοπή θα δεί ο τόπος μόνο όταν αρχίσουν να καταργούνται νόμοι, χωρίς να αντικαθίστανται από άλλους. Όλη η κακοδαιμονία της χώρας οφείλεται στην..
ύπαρξη εκατομμυρίων νόμων. Η χώρα θα ανασάνει μόνο όταν εξαφανιστούν οι μισοί και παραπάνω νόμοι ή κλείσει η Βουλή για 2-3 χρόνια και δεν ψηφιστούν άλλοι. Κάθε νόμος που ψηφίζεται, πνίγει ακόμη περισσότερο τη ζωή των Ελλήνων. Προσθέτει πλοκάμια στο πολυπλόκαμο τέρας της γραφειοκρατίας. Προσθέτει μόνο υποχρεώσεις, νέες υποχρεώσεις, χωρίς πρακτικό και ουσιαστικό αντίκρυσμα στο ζητούμενο, που είναι η ανάπτυξη.

Αποσύρθηκε αιφνιδίως από την Ολομελεία της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την οργάνωση και λειτουργία του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα»... το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που ολόκληρο νομοσχέδιο αποσύρεται από την Ολομέλεια λίγο πριν από την ψήφισή του.

Πάντα τέτοια! Μακάρι να αποσύρονται νομοσχέδια κάθε μέρα! Μακάρι να μην ψηφιστεί κανένα τα επόμενα χρόνια. Να κόβεται το ρεύμα στη Βουλή, να πλημμυρίσει το Εθνικό Τυπογραφείο, κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς τους σαχλαμπίχλες που αυξάνουν τη γραφειοκρατία, προσπαθώντας να την περιορίσουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη