30 Μαρ 2012

Ανύψωση ηθικού θέλουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης

Σε χιλιάδες ανέρχονται οι εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους, ενώ εκείνες που προσπαθούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης. Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, η διοίκηση και..
πολλά μέλη του οποίου αποφάσισαν να τεθούν επικεφαλής εκστρατείας για την προώθηση θεμάτων που σχετίζονται με την κοινωνική συνοχή, την υποστήριξη αναξιοπαθούντων εμπόρων που μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν και την πραγματοποίηση επαφών, με Έλληνες και ξένους παράγοντες που έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο της μακεδονικής πρωτεύουσας ως διεθνούς εμπορείου.

Ήδη, στον κοινωνικό τομέα ο Σύλλογος έχει να επιδείξει αξιόλογη δραστηριότητα. Μεταξύ άλλων, προσέφερε επιβατικό αυτοκίνητο με τετρακίνηση, για τη μεταφορά παιδιών παιδικού σταθμού του Φιλύρου, στη χειμερινή περίοδο και κυρίως τις ημέρες των χιονοπτώσεων. Επίσης, προσέφερε υπερσύγχρονο μηχάνημα αιμοκάθαρσης σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ποσότητες πετρελαίου για τη θέρμανση παιδικών σταθμών και σημαντικές ποσότητες τροφίμων για τα συσσίτια της εκκλησίας. Τις τελευταίες ημέρες, συγκεντρώνονται καινούργιες κουβέρτες, προκειμένου να διατεθούν στις γυναικείες φυλακές των Διαβατών.

Εξάλλου, από έρευνα που διενήργησε ο Σύλλογος, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν έμποροι, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης και οι οποίοι σήμερα αδυνατούν να καλύψουν, όχι μόνο εκκρεμότητες από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αλλά ακόμη και τα τρέχοντα έξοδα διαβίωσης. Χρηματική βοήθεια σε αναξιοπαθούντες δεν μπορεί να παρασχεθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η σχετική δυνατότητα. Αποφασίσθηκε όμως, να καταβάλλονται προσπάθειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και προς τους οργανισμούς που σχετίζονται με την οικονομία της περιοχής, ώστε να δίδονται λύσεις σε θέματα που η επίλυσή τους θα βελτιώσει, κατά κάποιον τρόπο, τις συνθήκες διαβίωσης των αναξιοπαθούντων.

Τέλος, η Διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε, κατά την εαρινή και θερινή περίοδο, να συνεχιστούν οι συνεστιάσεις, οι εκδρομές και άλλες ομαδικές εκδηλώσεις των μελών της οργάνωσης, που ανέρχονται σε πέντε χιλιάδες, ώστε να μη διακοπεί η μεταξύ τους συνοχή και να μη καταπέσει το ηθικό τους, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Θεσσαλονίκης
Κατούνη 4, 546 25 Θεσσαλονίκη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη