7 Μαρ 2012

Εξετάζεται επιστροφή φόρου στην Καστοριά για το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης

Η Δυτική Μακεδονία είναι μια περιοχή όπου οι κλιματολογικές συνθήκες είναι περισσότερο δυσμενείς σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος, ενώ καταγράφονται και τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα. Η οικονομική κρίση, η βαριά φορολογία και η συνεχής αύξηση της τιμής του..
πετρελαίου θέρμανσης, έχει φέρει σε δεινή οικονομική κατάσταση τους κατοίκους της, που διαπιστώνουν πως το βασικό αγαθό της θέρμανσης σε λίγο καιρό θα θεωρείται πολυτέλεια.
Το Επιμελητήριο της Καστοριάς, σε συνεννόηση και με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της περιοχής, εξέθεσε το πρόβλημα στο βουλευτή του Νομού κ. Ζήση Τζηκαλάγια ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία και κανόνισε μια συνάντηση στην Αθήνα, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, στις 2μμ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, με σκοπό την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα, με δεδομένη και την επικείμενη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι βουλευτές της Δυτ. Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, και η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας. Ο κ. Οικονόμου, αναγνώρισε το πρόβλημα και ανακοίνωσε πως εξετάζει την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων με κάποια μορφή επιδότησης ή επιστροφής φόρου. Όλα αυτά θα προκύψουν μετά από κοινωνικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους που θα προσδιοριστεί το προσεχές διάστημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη