14 Μαρ 2012

Δήλωση Ψωμιάδη για τη νέα δικαστική του δικαίωση

Στις 10 δίκες, η μία δώρο;
Τελικά, έπρεπε να πάρει το κυλικείο των δικαστηρίων ο Πανίκας. Με τόσες φορές που τον έσυραν στα δικαστήρια, συναγωνίζεται τους καφετζήδες του Δικαστικού Μεγάρου. Ένα δωματιάκι στην ταράτσα του Μεγάρου, για να μετακομίσει μόνιμα, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα!
Σχετικά με το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που δικαιώνει την παλιά Νομαρχία Θεσσαλονίκης και τους λεωφορειούχους για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νοιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.
Επί πέντε χρόνια κάποια βρώμικα μυαλά από το πολιτικο-δημοσιογραφικό σύστημα, επένδυσαν στη συκοφαντία για το θέμα της μεταφοράς μαθητών. Δεν κατάφεραν να μας γονατίσουν. Ο λαός μας έδωσε μεγάλες νίκες με ποσοστά πάνω από 50%.
Ο τότε αντινομάρχης Γ. Τσαμασλής, οι λεωφορειούχοι κι εγώ προσωπικά, επιμέναμε ότι θα δικαιωθούμε ζητώντας την αλλαγή του σχετικού νόμου. Επιμέναμε γιατί ενεργήσαμε νόμιμα, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και των παιδιών μας, σύμφωνα με ό,τι έκαναν όλες οι Νομαρχίες της χώρας.
Ορισμένοι σύλλογοι γονέων –που τώρα έχουν εξαφανιστεί και σιωπούν, γιατί άραγε;- ήταν εναντίον μας. Εμείς προτιμήσαμε να συρθούμε στα δικαστήρια, παρά να εγκαταλείψουμε την κοινωνία. Και η κοινωνία ήταν μαζί μας. Όμως αποδείχθηκε ότι υπάρχει Δικαιοσύνη.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον των συμπολιτών μας. Όσο για τους αμετανόητους συκοφάντες, σύντομα θα λογοδοτήσουν για τον αήθη διασυρμό μας όλα αυτά τα χρόνια».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 90/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, «(…) από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η υπογραφή των συμβάσεων εγένετο μετά την κατά νόμο προδικασία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ήτοι αλληλογραφία με Διευθύνσεις εκπαίδευσης για την εκτίμηση των αναγκών κάθε σχολείου, αλληλογραφία με ΟΑΣΘ και το ΚΤΕΛ για τη διερεύνηση δυνατότητας εξυπηρέτησης του μεταφορικού έργου από αυτούς (…)».  
Επίσης, «(…) δεν προέκυψε από κανέναν στοιχείο της δικογραφίας ότι οι κατηγορούμενοι [σ.σ. εννοεί Π. Ψωμιάδης και Γ. Τσαμασλής] ενήργησαν με δόλο (…) για να ελαττώσουν τη δημόσια περιουσία (…) και να ωφεληθούν οι ίδιοι ή για να ωφελήσουν συγκατηγορουμένους τους. Αντίθετα, ενήργησαν καλόπιστα, απευθυνόμενοι δημοσίως σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και υπουργείο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη μεταφορά μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης (…)».   
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη