16 Μαρ 2012

Ο αλεξικέραυνος κ. Μπαμπινιώτης

Ο καταξιωμένος γλωσσολόγος και δάσκαλος δέχθηκε να παίξει τον ρόλο του σάκου του μποξ αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Παιδείας. Ενόψει του εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας απηύθυνε μήνυμα προς πάντας λέγοντας ότι ουδείς έχει το..
δικαίωμα να αμαυρώσει την ημέρα εκείνη. Και κατέληξε με τα λόγια του Κολοκοτρώνη όταν εκείνος μίλησε σε μαθητές στην Πνύκα: «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, διά να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την φρόνιμον ελευθερία».
          κ. Υπουργέ,  εάν δεν το αντιλαμβάνεσθε, σας πληροφορώ ότι μετέχετε σε  μία κυβέρνηση αντισυνταγματική. Σας τοποθέτησαν εκεί για να μειώσουν την ένταση των αποδοκιμασιών του λαού προς τα πολιτικά λαμόγια που μας κυβερνούν και με τα οποία συναγελάζεσθε.
          Ο Γέρος του Μοριά μίλησε για ομόνοια, ενώ οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια τους σπέρνουν τη διχόνοια. Επιδιώκουν συνειδητά τον εμφύλιο μεταξύ του 95% των αντιμνημονιακών και του 5% των μνημονιακών.  Σεις εκ των πραγμάτων προσχωρήσατε στο 5%, εάν δεν ήσασταν εξ αρχής θιασώτης των εργολάβων και των αργυρώνητων κονδυλοφόρων και μαρκουτσοφόρων.
          Μίλησε για θρησκεία. Πού βλέπετε σεις να κατέχει η θρησκεία περίοπτη θέση στην παιδεία και στην καθημερινή ζωή μας; Μήπως δεν γνωρίζετε ότι οι «προοδευτικές» δυνάμεις και όλες οι αδελφές απαιτούν την αποκαθήλωση των εικόνων από δημόσιες αίθουσες και κτήρια εν γένει; 
          Μίλησε για φρόνιμον ελευθερία ο Γέρος. Πού την είδατε την ελευθερία, ώστε να διακρίνουμε την φρόνιμον; Στην πλατεία Συντάγματος, όπου οι πραιτωριανοί σας, και δικοί σας πλέον, ψεκάζουν τον λαό; Ή μήπως φρονείτε ότι αυτός ο λαός ασκεί το δικαίωμα στην ελευθερία  κατά τρόπον άφρονα;
          Πολύ θα χαρώ να γευθείτε και σεις την πρόβεια γιαούρτη την 25η Μαρτίου 2012. Αλλά πριν από αυτό, σας παρακαλώ πολύ να μου υποδείξετε έναν από τους συναδέλφους σας υπουργούς που «ίσασε και στόλισε αυτόν τον τόπον». Έναν………..

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη