25 Μαρ 2012

Η αστυνομία αντιγράφει τους "αντεξουσιαστές"

Χρόνια τώρα, οι αυτοαποκαλούμενοι "αντεξουσιαστές", είχαν απείρως καλύτερη οργάνωση από την αστυνομία και απέκτησαν εξειδίκευση, σε έναν τομέα που υστερούσε η ΕΛ.ΑΣ.: Αυτόν της ..
φωτογραφίας.
Τα τελευταία τρία χρόνια, οι "αντεξουσιαστές", είχαν προμηθευτεί τον καλύτερο εξοπλισμό και φωτογράφιζαν αδιάκριτα, τους αστυνομικούς. Πρέπει να έχουν μαζευτεί αρκετές δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες των αστυνομικών στη βάση δεδομένων τους.
Φέτος, τους μιμήθηκε η αστυνομία. Δεκάδες αστυνομικοί -κυρίως γυναίκες- ήταν σήμερα στην παρέλαση με σοβαρές ψηφιακές μηχανές DSLR, και φωτογράφιζαν κατά ριπάς. Πρέπει να έχουν μαζέψει πολλές χιλιάδες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Το κλίμα άλλωστε ήταν ευνοϊκό, αντίπαλοι ήταν κυρίως ο εύκολος, ανοργάνωτος χώρος των "πατριωτών" κι όχι ο επικίνδυνος χώρος των αντεξουσιαστών, που έχει δείρει άπειρες φορές την αστυνομία.
Ήταν μια προπόνηση στην προπάθεια της αστυνομίας να ξεθαρρέψει λιγάκι και να αποκτήσει κάποιες άμυνες απέναντι στη μακροχρόνια λοιδωρία των αντεξουσιαστών που γελάνε με την αδυναμία της.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν ήταν ιδιωτική πρωτοβουλία ή κεντρικός υπηρεσιακός σχεδιασμός, πάντως, όλοι όσοι βρέθηκαν σήμερα στην παρέλαση είναι καταγεγραμμένοι σε πάρα πάρα πολλές φωτογραφίες.
Ίσως κάποια μέρα, οι αστυνομικοί να στήσουν το δικό τους indymedia...(εκτός αν τους απαλλοτριώσουν τον εξοπλισμό σε καμιά πορεία οι αντεξουσιαστές φίλοι τους)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη