16 Μαρ 2012

Απάντηση του Υπουργού Μάκη Βορίδη σε άρθρο του Σάμπι Μιωνή.

Από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κύριο Μάκη Βορίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή του αναφερόμενος στο άρθρο του Σάμπι Μιωνή 
Το Ισραήλ πρέπει να παλέψει για να κρατήσει τους νέο-Ναζί εκτός Ελληνικής κυβέρνησης 16.3.2012 Αγαπητέ Ζαν,  Με έκπληξη διάβασα στην ιστοσελίδα σου το κείμενο που αναδημοσίευσες απο την HAARETZ, συντάκτης του οποίου είναι ο κ. Sabby Mionis. Έμεινα άναυδος απο τα ψεύδη που..
περιέχονται σε αυτο: ότι δήθεν υπήρξα ηγετική φυσιογνωμία της “Χρυσής Αυγής” ενώ είναι γνωστό και στους πλέον ασχέτους ότι δεν είχα οποιαδήποτε σχέση με την συγκεκριμένη οργάνωση, ότι δήθεν είμαι αρνητής του ολοκαυτώματος ενώ έχω δημόσια δράση σχεδόν τριάντα ετών και δεν υφίσταται η παραμικρή σχετική δήλωση μου, ενώ εξιστορεί και διάφορες απίθανες και φανταστικές ιστορίες από το σχολείο αν και εγώ δεν τον θυμάμαι (έμαθα όμως ότι ήταν τέσσερα ή πέντε χρόνια μικρότερός μου).
Δέν ξέρω τον άνθρωπο, δεν ξέρω γιατι γράφει τα ψεύδη αυτά, δεν ξέρω τι σκοπό εξυπηρετεί.  Όντας στον δημόσιο βίο πολλά χρόνια έχω δεχτεί πολλές επιθέσεις, πολλές ύβρεις, πολλές συκοφαντίες. Δεν παραπονιέμαι, δυστυχώς είναι μέρος της δραστηριότητας αυτής. Ουδέποτε κατέφυγα στα Δικαστήρια για να προστατευθώ. Απαντώ πάντα με την στάση μου και την δράση μου. Αυτήν σε παρακαλώ και εσένα να αξιολογήσεις νηφάλια και αντικειμενικά.  Θεωρώ περιττό να διευκρινήσω οτι ουδέποτε υπήρξα αντισημίτης ή αρνητής του ολοκαυτώματος και θα ήλπιζα να μην χρεώνομαι κάθε τι που κάποιοι με τους οποίους συνυπήρξα πολιτικά στο παρελθόν έχουν πει. Ως γνωστόν, στα κόμματα όλοι δεν συμφωνούμε σε όλα.  
Με εκτίμηση, Μάκης Βορίδης, 
Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 

Σημείωση Ζαν Κοέν: Το κύριο Βορίδη τον πρωτογνώρισα πριν περίπου 7 χρόνια όταν το Ισραήλ δεν ήταν της μόδας. Στη σύντομη συζήτησα που είχαμε τον ρώτησα τι έχει εναντίον του Ισραήλ και των Εβραίων και μεταφέρω την απάντηση του όπως μου την είπε: "Όχι μόνο δεν έχω τίποτα με το Ισραήλ αλλά μακάρι η χώρα μου να ήταν Ισραήλ , με τέτοια ανάπτυξη επιστημονική οικονομική και διπλωματική επιρροή. Όσο για το αν είμαι αντισημίτης βρείτε μου μία τέτοια δήλωση. Στο  κολέγιο ήμουν πρόεδρος μιας μαθητικής οργάνωσης και ο αντιπρόεδρος ήταν Εβραίος» - και ανέφερε το όνομα του γιου ενός γνωστού Εβραίου επιχειρηματία-πως λοιπόν είμαι αντισημίτης;" 
Τα αναφέρω αυτά για λόγους καθαρά δημοσιογραφικής δεοντολογίας και για την αλήθεια της ιστορίας.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη