26 Μαρ 2012

Προεκλογικό πάνελ με Κουκουλεκίδη, Σιμόπουλο, Βαρδαλή και Αγγέλου

«Μύρισε» προεκλογική περίοδος, ασχέτως αν δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια θα είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Αυτό φάνηκε το βράδυ της Παρασκευής από το πάνελ της εκπομπής «Πόλις, Πολίτης, Πολιτική», που παρουσιάζει ο Βαγγέλης Πλάκας στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Καλεσμένοι του οι Παντελής Κουκουλεκίδης (Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β΄ Θεσσαλονίκης), Στράτος Σιμόπουλος (Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ-κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας για το ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης), Σάκης Βαρδαλής (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ) και Δημήτρης Αγγέλου (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Δημοκρατικής Αριστεράς). Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως η συζήτηση είχε πολιτικό επίπεδο καθώς...
κανένας από τους καλεσμένους δεν πυροδότησε το κλίμα της συζήτησης.



Όσον αφορά στις θέσεις των εκπροσώπων των κομμάτων, αυτές κινήθηκαν σε αναμενόμενα πλαίσια.

Ο κ. Κουκουλεκίδης μίλησε για την ανάγκη απελευθέρωσης του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Βαγγέλη Βενιζέλου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μετασχηματισμό του κράτους από πελατειακό σε παραγωγικό.



Ο κ. Σιμόπουλος, από την πλευρά του, εκτίμησε πως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η πολιτική της ΝΔ θα γίνει κτήμα του ελληνικού λαού, ενώ σημείωσε με νόημα ότι η Λεωφόρος Συγγρού δεν σηκώνει σημαίες ευκαιρίας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις ευθύνες της Αριστεράς η οποία, όπως είπε, «με αγκυλώσεις και τον τρόπο λειτουργίας της δημιούργησε τεράστια προβλήματα, έδιωξε επενδύσεις και σταμάτησε ιδιωτικοποιήσεις», επισημαίνοντας ότι «η ανεργία μπορεί να πολεμηθεί μόνο με ανάπτυξη».



Ο κ. Βαρδαλής τόνισε ότι η ασκούμενη πολιτική των δυο κομμάτων παραμένει η ίδια, ενώ τέλος ο κ. Αγγέλου μίλησε για την ανάγκη υπογραφής ενός μνημονίου ανάπτυξης το οποίο θα έχει τριετή ορίζοντα δράσης προκειμένου «να ανακάμψουν οι μισθοί».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη