31 Μαρ 2012

Ξέρουμε και τους καραγκιόζηδες και τους καραγκιοζοπαίκτες

[αφιερωμένο στη μεγάλη «δημοκρατική» και «προοδευτική» παράταξη της πράσινης βδέλλας, σε όλα τα γαλάζια κλεφτρόνια και σε όλους τους Έλληνες, Αφγανούς και Πακιστανούς που πανηγύριζαν το βράδυ της 04.10.2009, τότε που ήλθε και ο Πρωτόπαππας στην εξουσία]

Αλίευσα το ακόλουθο κείμενο από άρθρο του Αντώνη Καρατζά στο περιοδικό «Νομικός Σύμβουλος» [τεύχος 64, σελίς 1] με τίτλο «Σαν να μην πέρασε μια μέρα». Από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη «Η ιστορία του Νεοελληνικού κράτους 1837-197» καταγράφει:

«Την 12η Μαρτίου 1947 εξαγγέλλεται το περίφημο δόγμα Τρούμαν, ήτοι το επίσημο πέρασμα της σκυτάλης προστασίας από τους Άγγλους στους Αμερικανούς, οι οποίοι εφεξής δεσμεύονται να προστατεύουν την Ελλάδα με έναν όρο: Να μην μπλέκονται οι Έλληνες στα ποδάρια τους.
Ο Αμερικανός τοποτηρητής Πωλ Πόρτερ έγραψε μια αναφορά στον τότε Υπουργό Συντονισμού Στέφανο Στεφανόπουλο για την κατάσταση στην Ελλάδα:«Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία στο βιοτικό επίπεδο και τα εισοδήματα στην Ελλάδα. Οι κερδίζοντες, βιομήχανοι, έμποροι, κερδοσκόποι και μαυραγορίτες διάγουν εν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνηση το αντιμετώπισε αποτελεσματικά. Στο μεταξύ οι λαϊκές μάζες περνούν μια άθλια ζωή. Οι κερδίζοντες είναι σχετικά λίγοι τον αριθμό και ο συνολικός πλούτος τους περιερχόμενος εις το σύνολο του πληθυσμού, ελάχιστη βελτίωση των γενικών συνθηκών θα επέτρεπε. Αλλά ο πολυτελής τρόπος της ζωής τους εν μέσω της πτωχείας συντείνει στο να εξοργίζει τις μάζες και να υπογραμμίζει τη δυστυχία των πτωχών».


Και συνεχίζει σε άλλο κείμενό του δημοσιευόμενο σε αμερικανικό περιοδικό της εποχής: «Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τί μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτης της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο το φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο του συναλλάγματος γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις Τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν την αναστήλωση της Εθνικής οικονομίας».

Λες και ο Πόρτερ έγραψε χτες τα παραπάνω κείμενα, λες και τον ακούω να σχολιάζει τους σημερινούς Έλληνες και τις σημερινές κυβερνήσεις τους. Τί άλλαξε λοιπόν με την Αμερικανική βοήθεια που εισηγείται το δόγμα Τρούμαν;
Βοήθεια οι Αμερικανοί έδωσαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη. Γιατί αυτοί πρόκοψαν και εμείς όχι; Ο Πόρτερ ξέρει πως η Αμερικανική βοήθεια πέφτει στη μαύρη τρύπα της Ελληνικής οικονομίας».
Αυτά έγραφε ο Ραφαηλίδης πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Όπου το όνομα «Πόρτερ» βάλτε «Ράιχενμπαχ», ο οποίος προ τετραμήνου είπε ότι το «ελληνικό πρόβλημα είναι πρόβλημα εξόδων και όχι εσόδων».
Όπου «κλίκα που δεν επιθυμεί τον έλεγχο του συναλλάγματος» βάλτε «κλίκα που επιμένει στην πάση θυσία παραμονή στο ευρώ».
Όπου «δεν διανοήθηκαν να επενδύσουν στη δική τους χώρα» βάλτε τη δήλωση του Προέδρου των Γερμανών βιομηχάνων, ο οποίος είπε: «Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα, εφ’ όσον επενδύσουν σ’ αυτήν και οι Έλληνες βιομήχανοι».
Αυτά τα ολίγα!.

Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη