Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά- Γιούνκερ

1 Μαρ 2012

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατέθεσε τις προτάσεις του για ανάπτυξη, σε Γιούνκερ-Ντόλ - Μέρκελ
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Ο Αντώνης Σαμαράς την ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα κινήσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ..
είναι ανάγκη η χώρα μας να προσφύγει στις κάλπες, προκειμένου μια νέα κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε ένα πρόγραμμα αναπτυξιακού χαρακτήρα της οικονομίας. Απο την πλευρά της η κ. Μέρκελ εξέφρασε ... την ικανοποίησή της για την στάση της ΝΔ το τελευταίο διάστημα, ενώ τόνισε ότι το Γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ήδη τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έλαβε μέρος σήμερα στην Διάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Γιουρογκρούπ (Eurogroup), Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κ. Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γιόζεφ Ντόλ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε:

«Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη:
1ον. Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και
2ον. Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας.
Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.
Συζητήσαμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων.
Συγκεκριμένα:
§           Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
§           Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
§           Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
§           Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
§           Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής.
Μίλησα ακόμα και για την ανθρώπινη πλευρά της κρίσης.
Κρίση η οποία δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή.
Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο.
Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία.
Για να επιστρέψει η ελπίδα στους Έλληνες.
Και αυτήν την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται!»

Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη