5 Μαρ 2012

Συνάντηση Τζιτζικώστα-Βορίδη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Μαρτίου, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, για να του θέσει ζητήματα που αφορούν στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης και βρίσκονται στην
αρμοδιότητα του Υπουργού. Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόταν από τον Γενικό Διευθυντή της διεύθυνσης Μεταφορών της ΠΚΜ Νίκο Τσοτσόλη.
Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της δραματικής περικοπής των πόρων για τη συντήρηση των δρόμων και αναφέρθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια των οδηγών. Επίσης, συζητήθηκε ο τρόπος λειτουργίας των ΚΤΕΟ που υπάγονται στην Περιφέρεια, σε σχέση με την πρόσφατη δήλωση του κ. Βορίδη για τη διακοπή της λειτουργίας τους. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τον υπουργό για τη βούλησή του να υπάρξει μια τελείως διαφορετική πολιτική στο σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών και στην έκδοση των διπλωμάτων οδήγησης.
 Ο κ. Βορίδης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε
: «Ενημέρωσα τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και βρίσκονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών. Με την περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και την εφαρμογή της εφεδρείας έχουμε ξεμείνει και από πόρους και από προσωπικό, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, να είναι ελλιπής η συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου. Δυστυχώς αυτό το θέμα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ζητημάτων τα οποία ο νόμος του Καλλικράτη μετέφερε στις αιρετές Περιφέρειες χωρίς να μας δώσει και τους αντίστοιχους πόρους που απαιτούνται για να υλοποιηθούν, έστω και με στοιχειώδη τρόπο. Ο κ. Βορίδης αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τους κινδύνους που υπάρχουν και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση πριν τις εκλογές».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη