8 Μαρ 2012

Σφυροκόπημα Δανιηλίδη από τον Δημήτρη Ζιγκερίδη

"Ας μας απαντήσει ο κ.Δανιηλίδης, αν έπαιρνε στο παρελθόν διπλό μισθό"

ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ;

Σε μια περίοδο συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος , της αποστροφής της κοινωνίας σε φαινόμενα ιδιοτελούς συμπεριφοράς των πολιτικών , πολλά μέλη της αυτοδιοίκησης αλλά και της τωρινής διοίκησης  του δήμου αναδεικνύονται  κακέκτυπα των πολιτικών της..
κεντρικής εξουσίας…

Σε τι διαφέρουν λοιπόν, από τους πρωτοκλασάτους πολιτικούς, τα μέλη της διοίκησης όταν στο παρελθόν επί σειρά ετών εισέπρατταν διπλό μισθό συνήθως  ένα  μισθό του δημοσίου υπαλλήλου και ένα μισθό ένεκα της θέσης του Δήμαρχου ή αντιδημάρχου ή πρόεδρου , άσχετα εάν ήταν νόμιμο μέχρι την κατάργηση της διπλοθεσίας και διπλομισθίας από το νόμο Παυλόπουλου 3463/2006.

 Επ΄ ευκαιρία  ας απαντήσει ο δήμαρχος εάν ισχύει ή όχι η καταγγελία του δημοτικού συμβούλου αντιπολίτευσης ότι ελάμβανε στο παρελθόν δεύτερο μισθό από το ΚΈΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣΓια μας εάν ισχύει αποτελεί μέγιστο πολιτικό και ηθικό ζήτημα!!!

Αυτά βλέπουν και ακούν οι πολίτες και έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους και μας γυρνούν την πλάτη τους ..

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Πλασματικός και ανέφικτος χαρακτηρίσθηκε ο προϋπολογισμός για το 2012 από την  Δυναμική Ενότητα Πολιτών, αφού στηρίζεται στη φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης σε βάρος των πολιτών. ( έκτακτη εισφορά στη Νεάπολη , πανάκριβος δημοτικός φόρος στις Συκιές , επιβολή υπέρογκων προστίμων ) ,στα  αδιάθετα παρακρατήθεντα  ανταποδοτικά τέλη (εισπράχθηκαν ανταποδοτικά τέλη 5,831 εκ και ξοδεύτηκαν περίπου 4,457εκ) .
Αγγίζει τα 100εκ.και φέτος ο προϋπολογισμός, μόνο στα χαρτιά βέβαια !!!! γιατί το χαμηλό ποσοστό εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011( 44% περίπου εάν αφαιρεθεί το αδιάθετο ταμιακό υπόλοιπο), υποδηλώνει την αδυναμία της Διοίκησης για αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές και έργα καθώς και για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών .

ΦΤΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ξεχνώντας ο Σίμος Δανηιλίδης την δική του διαδρομή σαν πολιτικό παιδί του Άκη Τσοχατζόπουλου, όταν φωνασκούσε και  τραμπούκιζε και περιφρονούσε το σώμα των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ  βρίζοντας  το υποψήφιο Πρόεδρο στη τότε διαδικασία Κώστα Σημίτη, σήμερα ενοχλείται από αντίστοιχες συμπεριφορές κάποιων πολιτικών του αντιπάλων .
Και σα να μη έφτανε αυτό, συνεχίζει να λασπολογεί  και να κατηγορεί μέσα από το περιοδικό του Δήμου, αναφέροντας για το  επικεφαλής μας Δημήτρη Ζιγκερίδη ότι «επιχειρεί να αρθρώσει έναν δήθεν αριστερό λόγο» και ότι « συνεχίζει να παραμένει θιασώτης των κανόνων της ασύδοτης αγοράς-ζούγκλας», πόσο θράσος χρειάζεται στο επαγγελματία Δήμαρχο, να κρίνει τόσο ανέξοδα μέσω του προπαγανδιστικού περιοδικού του δήμου, πετυχημένο επιστήμονα και μάλιστα με αναλήθειες και ψευδείς αναφορές …Άξιο τέκνο των Άκηδων!!!!

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Συνεχίζοντας το πολιτικό κατήφορο ο Δήμαρχος, με τα γνωστά επικοινωνιακά παιχνίδια , αναφέρει ψευδώς στο περιοδικό του δήμου, ότι οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης παρείχαν πλήρη κάλυψη στους προπηλακισμούς των γονέων και εργαζομένων από μικρή μερίδα συνδικαλιστών και ότι θέλουν λουκέτα στους παιδικούς σταθμούς. Αντιθέτως ο επικεφαλής  της Δυναμικής Ενότητας Πολιτών Δημήτρης Ζιγκερίδης έχοντας ως πρώτο γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου ,πρότεινε τη λειτουργία στη περίοδο των εορτών 6-8 κεντρικών παιδικών Σταθμών ως κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, έτσι ώστε  να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι Δημότες ,αφού  μικρός αριθμός των παιδιών  φιλοξενείται στη περίοδο αυτή.
 Επιπρόσθετα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και καταδίκασε τις ακραίες ενέργειες της Διοίκησης του Δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη να ανοίγει τους Παιδικούς Σταθμούς με τη συνδρομή αστυνομικών εν μέσω εορτών… παρά τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας (ΦΕΚ αρ.φ.497/22-4-2002) και την αντίθετη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (αρ.πρωτ.83320/13-12-2011).
Είμαστε αντίθετοι, σε τέτοιου είδους ακραίες κινήσεις και μεθοδεύσεις που τορπιλίζουν κάθε έννοια συνεννόησης και συναίνεσης  και παραμένουμε πιστοί στη έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ των εργαζομένων και διοίκησης με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών μέσα στα όρια της νομιμότητας και διαφάνειας .
Ο δημοτικός σύμβουλος Χατζηκυριάκου Περικλής που εκπροσωπεί την Παράταξη μας  στο νομικό πρόσωπο κατά την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας, πρότεινε,  με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να λειτουργούν, ως κέντρα δημιουργικής απασχόλησης κατά την περίοδο των εορτών και η απασχόληση του μόνιμου προσωπικού να γίνεται μετά από  έγκριση του Γ.Γ της Περιφέρειας, ώστε να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι γονείς.
Πολλοί μαθητές Νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων έχουν γονείς που εργάζονται, μήπως πρέπει να είναι ανοικτά τα σχολεία; μήπως έχει  αντίρρηση ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών, συμβούλων της παράταξης σας, κύριε Δήμαρχε;

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
Μαθήματα προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος από Δήμαρχο Σίμο Δανηιλίδη ακούσαμε παρά πολλές φορές, κατηγορώντας τους αντιπάλους του με ευκολία «ότι έχουν ταυτιστεί με τα συμφέροντα των καταπατητών και εργολάβων» ,   προσπαθώντας να μας διαποπέμψει δημοσίως .
  Ξεχνάει όμως  ο δήμαρχος πόσα χρόνια ταλαιπωρούνται μικροϊδιοκτήτες δεσμευμένων οικοπέδων και πως είναι καιρός πλέον να δοθούν  ικανοποιητικές λύσεις σε επίδικες υποθέσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ …..
 Για μας δημόσιο συμφέρον είναι και το συμφέρον των ταλαιπωρημένων φτωχών πολιτών!!!

ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ  ΣΕ ΚΑΝΤΙΝΕΣ
Το φορομπηκτικό σύστημα του Σίμου Δανηιλίδη συνεχίζει το έργο του γράφοντας κλήσεις διαρκώς, αποκορύφωμα του ιδιαίτερου ζήλου που επιδεικνύει    
 η διοίκηση είναι τα πρόστιμα για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου 7 τ.μ επί της οδού Βενιζέλου & Κασταμονής δύο κινητών Καντινών 2.000 ευρώ περίπου στη κάθε μια, για δύο ώρες στάθμευσης !!!!

  Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ !!!
Είναι ντροπή να αντικρίζεις μετά από βροχή ,ένα γήπεδο γεμάτο από ωραίες λιμνούλες και ο Δήμαρχος να μην κάνει απολύτως τίποτα !!! Όταν μάλιστα στο πλαστικό γήπεδο στο Στρεμπενιώτη προπονούνται παρά πολλές ομάδες..
Η ίδια εικόνα των ασυντήρητων γηπέδων είναι εμφανής σε όλες τις δημοτικές ενότητες… Με αυτή την πολιτική της μιζέριας Δήμαρχε, είναι λογικό να υπάρχει  ταμείο αδιάθετο !!!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Την αυταρχική συμπεριφορά στελεχών της Διοίκησης και την απαράδεκτη πολιτική μετακινήσεων εργαζομένων ιδίως από την δημοτική ενότητα της Νεάπολης κατήγγειλε ο επικεφαλής της Δυναμικής Ενότητας Πολιτών Δημήτρης Ζιγκερίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο …. Πρώτος και εδώ ο Δήμος!!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Πολλά παράπονα ακούγονται από τους προμηθευτές του Δήμου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι για να πληρωθούν ,πιέζονται να διαφημιστούν στο περιοδικό και εάν δεν το κάνουν μπαίνουν σε λίστα αναμονής !!!  Σίμος Πρωτοπορία!!!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη