21 Μαρ 2012

Όλοι οι αλλοδαποί μικροπωλητές στη Ροτόντα

Από τον Διαφωτιστή
Στο "φως" το σχέδιο: "όλοι οι αλλοδαποί μικροπωλητές στη Ροτόντα" και η αναγκαία πλέον παρέμβαση Μάτη Δείτε στο παρακάτω video από το blog των φίλων της Ροτόντα τη κυρία Ρουμελιώτου (η οποία ανήκει στον συνδυασμό του κου Δημάρχου - «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ») να παραδέχεται ότι ..
ουσιαστικά οι αλλοδαποί μικροπωλητές ωθήθηκαν προς το μνημείο της Ροτόντας. Αυτό που κραύγαζα από αυτό το blog τόσο καιρό δηλαδή και αυτό που γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. 

Βέβαια ο κος Μπουτάρης (και οι πολιτικοί του ιδεολόγοι περί του τι εστί πολιτισμός σε μια πόλη), δεν περίμεναν την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής αλλά και του Υπουργείου πολιτισμού που αντέδρασε έγκαιρα απειλώντας με έξοδο του μνημείου από τους καταλόγους της UNESCO. "ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ" θα έπρεπε να είναι κανονικά το σύνθημα του κου Μπουτάρη και της παρέας του για τους αλλοδαπούς μικροπωλητές διότι αυτό έκανε πράξη και με βάση τον "στρουθοκαμηλισμό" τον οποίο έχει αναγάγει σε βασική φιλοσοφία του. 

 Έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες και μετά από τις ψεύτικες υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος στο μνημείο, η κατάσταση παραμένει η ίδια και χειρότερη. Μεμονωμένες επεμβάσεις της αστυνομίας φαίνεται ότι δεν λύνουν το παγιωμένο σχεδόν πρόβλημα για το οποίο έχει αρχίσει ήδη καμπάνια ενημέρωσης προς όλους τους φορείς.


Δείτε (και φρίξτε) τη κυρία Ρουμελιώτου μαζί με τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κου Καζαντζίδη σε εμπομπή της tv 100 και ιδιαίτερα μετά το 4:21 λεπτό και διακρίνετε την αρνητικότητα της για να παταχτεί το φαινόμενο:


Ουσιαστικά το θέμα Ροτόντα χρειάζεται τον "Μάτη" του και αυτό διότι, αν και η μείζων αντιπολίτευση καυτηρίασε όσο το δυνατόν το μέγα πρόβλημα και όπως φαίνεται από τις αγωνιώδεις και ειλικρινείς προσπάθειες του κου Καζαντζίδη αλλά και του κου Γκιουλέκα, μόνο με εμπεριστατωμένη ανάλυση επί του θέματος (έγγραφα, φωτογραφίες, ντοκουμέντα) που που θα αποδεικνύουν την πραγματική παρακμή της κατάστασης και ίσως με μια συγκέντρωση με θέμα: "Ροτόντα. Λύση προς όφελος της πόλης και του Πολιτισμού τώρα" ανάλογη της "Αλλατινη" όπως αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από ημέρες, θα μπορέσουν να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς να εμπλακούν σοβαρά.

Δείτε τον Κο Χρήστο Μάτη στην υποδειγματική παρέμβασή του για το θέμα της Αλλατίνης κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης:



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη