28 Μαρ 2012

Ο Γιάννης Ιωαννίδης για το συνταξιοδοτικό των παλαιμάχων

Αν και "μπασκετικός", ο βουλευτής της ΝΔ Α΄Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, ασχολείται με το χρονίζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με ευθύνη των σωματείων τους, τα "πέτρινα" χρόνια του ποδοσφαίρου, έμειναν ανασφάλιστοι και σήμερα δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ποδοσφαιριστές-σύμβολα. Ο βουλευτής ζητά ..
ορθότατα, να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα που είχε δοθεί και στο παρελθόν να εξαγοράσουν οι αθλητές τον χρόνο κατά τον οποίο εργάζονταν ανασφάλιστοι.
Δείτε τι λέει ο Γιάννης Ιωαννίδης στην ερώτησή του προς τον κ.Λοβέρδο:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα :«Αναδρομική υπαγωγή στην ασφάλιση του Κλάδου Συντάξεως του Ι.Κ.Α. παλαίμαχων ποδοσφαιριστών»


Όπως είναι γνωστό, πολλοί καταξιωμένοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, με μεγάλη προσφορά στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό, αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρό πρόβλημα λόγω του ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του απαραίτητου αριθμού ενσήμων για τη χορήγηση σε αυτούς έστω και της ελάχιστης σύνταξης.

Είναι επίσης γνωστό ότι από το 1963 έως το 1975, η τότε ασφάλισή τους στο Ι.Κ.Α. δεν υλοποιήθηκε επειδή τα σωματεία – εργοδότες, στα οποία αγωνίζονταν, δεν ήταν συνεπή στην καταβολή των παρακρατούμενων ποσών – εισφορών, παρά το γεγονός ότι οι τότε αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές κατέβαλαν στα σωματεία το ποσό που αναλογούσε στους ίδιους.

Παρά τη δυνατότητα που είχε χορηγηθεί, αρχικά με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν. 1654 / 1986 και της παραγράφου 17 του άρθρου 15 του Ν. 3232 / 2004 και στη συνέχεια με τις διατάξεις της παραγράφου 18 του άρθρου 10 του Ν. 3863 / 2010, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται επειδή πολλοί αδυνατούσαν να κάνουν χρήση του εν λόγω ευεργετήματος, κυρίως εξαιτίας των περιορισμών που προέβλεπε.

Ύστερα από τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Είναι στις προθέσεις του η εκ νέου ενεργοποίηση της δυνατότητας, σε αμειβόμενους πρώην ποδοσφαιριστές, να αναγνωρίσουν και να εξαγοράσουν αναδρομικά και στον κλάδο σύνταξης του Ι.Κ.Α. τον χρόνο που στο παρελθόν απασχολήθηκαν ως ποδοσφαιριστές στην Α’, Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία και να συμπεριληφθεί και το χρονικό διάστημα από το 1963 έως το 1975 ;


Ο Ερωτών Βουλευτής



ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Ημερομηνία: 28 Μαρτίου 2012
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη