21 Μαρ 2012

Άκουσε ο Αβραμόπουλος τον Τζιτζικώστα και διατηρεί τα Canadair στη Θεσσαλονίκη!

Μετά από απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, η 383 Μοίρα των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών δεν θα κλείσει. Θα παραμείνει στην έδρα της, την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑΜ (εδώ) "η προσφορά της Μοίρας στο έργο της πυρόσβεσης και η μέχρι σήμερα εμπειρία στην αντιμετώπιση των αναγκών και τον επιχειρησιακό καταμερισμό
των πυροσβεστικών μέσων, καθιστούν αναγκαία την παραμονή της Μοίρας στη
Θεσσαλονίκη.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει την προεργασία για τη βέλτιστη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών".
Μπράβο στον Αβραμόπουλο! Έκλεισε τα αυτιά του στα συμφέροντα των Αθηναίων και στα παιχνιδάκια κύκλων του Πενταγώνου. Άκουσε τους Θεσσαλονικείς που του έλεγαν ότι με τη λειτουργία της Μοίρας στη Θεσσαλονίκη γίνεται καλύτερη δουλειά και εξοικονομούνται περισσότερα κονδύλια...
Αλλά και ότι τα στοιχεία που του παρουσίαζαν διάφοροι "Ποντικοί του Πενταγώνο" ήταν ψευδή και παραπλανητικά!
Να πάρουν και ένα μάθημα οι Θεσσαλονικείς: όταν διεκδικούν ενωμένοι με σοβαρό και πειστικό τρόπο κατορθώνουν να κερδίζουν το αθηνοκεντρικό κράτος και τα συμφέροντά του...
Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και η ΝΔ Θεσσαλονίκης, που πρώτη "σήκωσε" το θέμα με συνέντευξη τύπου, παράσταση στο Υπουργείο, επερωτήσεις των βουλευτών της κλπ. (εδώ η ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Θεσσαλονίκης).

Και η δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα:

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα για την απόφαση του Υπουργού Άμυνας να διατηρηθεί η λειτουργία της Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών στη Θεσσαλονίκη


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά την απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου με την οποία ανακοινώνει τηδιατήρηση της 383ης Μοίρας των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών στην 113 Πτέρυγα Μάχηςστη Θεσσαλονίκη έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αβραμόπουλο που αποδέχτηκε και υλοποίησε το αίτημα που του υπέβαλλα στη συνάντησή μας στις 26 Ιανουαρίου, να διατηρηθεί ακέραια η 383 Μοίρα Πυροσβεστικών Αεροσκαφών στη Θεσσαλονίκη και να μην προχωρήσει η μεταφορά της στην Αθήνα.
Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε τις απαιτούμενες δυνάμεις για την αντιπυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της βόρειας Ελλάδας, με τις οποίες θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε το φυσικό μας περιβάλλον από τις πυρκαγιές.
Με σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις, θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε σε όλα τα υπουργεία για να λύνουμε προβλήματα και να διεκδικούμε αυτά που μπορούμε να κερδίσουμε, για να βελτιώσουμε την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια απαξίωσης και αποδυνάμωσης της περιοχής μας».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη